liberinteleorman.ro

Nea’ Fane îşi încalcă propriile reguli de publicitate electorală

24 octombrie 2014

IMG_3132

Carmen Dumitrescu

De când Victor Drăguşin e ocupat să fie şef de campanie, Ştefan Tăbăcitu, administratorul municipiului, cunoscut de mulţi drept “Nea’Fane”, a preluat atribuţiile primarului şi are printre atribuţii şi pe aceea de a decide cine are voie să amplaseze corturi cu destinaţie electorală în oraş. Cel puţin, asta susţine Victor Drăguşin, care, atunci când e întrebat despre regulile publicităţii electorale în Alexandria, ne trimite la Nea’ Fane Tăbăcitu. Situaţia care ne-a solicitat atenţia, de această dată, a fost una despre care Florin Titirişcă a vorbit în cea mai recentă conferinţă de presă a ACL Teleorman. Acesta susţine, cu documente justificative, că formaţiunea politică pe care o reprezintă a solicitat Primăriei Alexandria aprobare pentru montarea unor corturi cu destinaţie electorală pe pietonalul municipiului. Un prim răspuns, semnat de primarul Victor Drăguşin, sună cam aşa: “Prin prezenta, vă comunicăm că Primăria Municipiului alexandria nu eliberează avize de amplasare a corturilor cu destinaţie electorală niciunei formaţiuni politice în zona pietonală şi centrală a municipiului Alexandria.”. Ulterior, cei de la ACL primesc un alt răspuns din partea administratorului municipiului, Ştefan Tăbăcitu, care justifică refuzul primarului, într-o manieră cât se poate de pretenţioasă: “Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Primăria Municipiului Alexandria, vă comunicăm că nu putem da curs acesteia, întrucât amplasarea de corturi pe spaţiul pietonal ar afecta caracteristicile arhitecturale şi ambientale ale zonei, putând întregistra perturbări ale traficului pietonal din zona de amplasare a acestora, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii 185/2013”.

Cu toate acestea, cine a trecut în ultimele zile pe centrul pietonal al Alexandriei a putut constata existenţa unui panou electoral cât toate zilele, care promovează România lui Victor Ponta. Panou păzit, zi şi noapte, de Poliţia Locală… Căci România lui Ponta trebuie ocrotită adecvat…  Ceea ce semnifică un singur lucru: ori că PSD e cu stea în frunte, ori că Nea’ Fane îşi încalcă propriile reguli de publicitate electorală, pe fondul ataşamentului faţă de partidul sufletului său. Dar până când vom avea şi noi autorităţi imparţiale, trebuie să ne resemnăm cu acelea pe care le cunoaştem deja atât de bine…

2 Comments

 1. Pai ce faceti doamna va bateti in cuvinte? Unde ati vazut dumneavoastra cort electoral in Alexandria?Fie si macar PSD ? Singurul cort pe care l-am vazut , personal , se afla amplasat in statia la 1 Mai , chiar langa non stop si pe care scria clar si limpede ACL/Iohannis.Cortul a aparut inainte de campanie acolo si dupa primele zile de campanie am observat ca a disparut.Si atunci despre ce vorbim?E o diferente intre panou si cort iar dumneavoastra , in calitate de report ar trebui sa fiti impartial.Nu am vazut nici o stire cand acel cort cu ACL era acolo inainte de campanie si la inceputul campanie (desi era singurul pe care l-am vazut).
  Pentru a elimina orice dubiu va ofer definitia acestora :
  „CÓRT, corturi, s. n. Adăpost portativ demontabil, făcut dintr-una sau din mai multe foi de pânză tare și impermeabilă, din material plastic etc.; ”
  „PANÓU, panouri, s. n. 1. Planșă de lemn, de carton etc. de mărimi variate, pe care se lipesc afișe, se scriu lozinci etc. ◊”

  Sursa : http://dexonline.ro

  Va rog sa nu stergeti comentariul.
  Multumesc

 2. E normal sa fie numai cu PSD.nu stiu de ce mai va agitati.Doar e orasul prostilor al sacosarilor si pomanagiilor sau vreti Doamne freste, sa se duca cineva la munca.Nu e mai bine sa ni se dea?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Nicoleta Milea: “Aşa au început anii mei în Cuvânt, sincer, curat, frumos, ca un fel de aripi care mă purtau într-o lume dreaptă şi liberă”

Următorul articol

Teodor Nițulescu iubește trădarea, dar îi urăște pe trădători și a făcut analiza primarilor dezertori

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss