În Teleorman, e posibil orice. Procente de peste 120%, anchete DNA, după ce morţii ajung votanţi pe liste, invazii turistice subite oricând şi oriunde. Fenomenul a cuprins tot judeţul, ce are sate cu locuitori puţini, dar care şi-au dublat populaţia în duminica electorală. Chiar dacă spunem că vrem alegeri oneste, avem încă stăpâni de moșii care decid tot ce mișcă în aria lor de supraveghere, inclusiv câți oameni merg la vot și, mai ales, unde pun ștampila. Politicile și ideologia sunt povești pentru adormit copiii. Marea masă a votanților se află în plin feudalism, iar de aici au curs nereguli și probleme, care nu aveau voie să mai apară în Teleormanul zilei de astăzi.
Duminică a fost ziua în care românii l-au ales pe şeful statului pentru următorii cinci ani. Liberalismul a câștigat la diferență mare în fața urmașilor lui Ceaușescu, pardon, Iliescu, în alegerile prezidențiale din România, prin victoria lui Klaus Iohannis. Chiar dacă au fost un pic mai decente, aceste alegeri au avut destule nereguli. Neavând nici timpul, nici mijloacele să le analizăm în detaliu, vom face un rezumat al principalelor neînțelegeri. Scandal s-a făcut, în general, în jurul acuzelor de furt, fiind indicii că s-au obținut voturi contra cost! Cei mai vocali au fost liberalii, care au reclamat autorităților frauda celorlalţi. Numai că şi ei au fost cam la fel de bandiţi ca PSD-iștii, singura diferenţă este că sărmanii liberali nu au putut să fure la fel de mult, aşa cum au făcut-o opozanții lor politici.
Forțe de ordine precum ciupercile
Întru asigurarea ordinii și liniștii publice, în județ au fost mobilizați sute de polițiști, în echipaje auto sau pedestre, care au patrulat peste tot. Mai ceva ca alte dăți, au fost constituite echipe de intervenție operativă și cercetare la fața locului pentru evenimente deosebite. Nu știm exact ce au de cercetat polițiștii noștri, fiindcă dinspre IPJ Teleorman nu am primit nicio raportare a incidentelor din ziua votului, tăcere care nu s-a mai întâlnit la nicio competiție electorală. Dacă am vrut să aflăm câte sesizări au depus partidele politice și în ce au constat ele, ne-am lovit de răspunsul standard, că acestea se află în curs de cercetare pentru a se afla dacă se dovedesc a fi reale sau nu. Cam atât.
Fraudă la Scrioaștea
Chiar dacă Poliția a cam pus batista pe țambal, am reușit să avem confirmarea unei plângeri. De la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, Teodora Dragole, am aflat că documentul depus se referă la o tentativă de fraudă, în comuna Scrioaștea, acolo unde s-a încercat introducerea în urna de vot a 54 de buletine. Sesizarea a fost făcută de un bărbat, iar polițiștii urmează să-i dea de cap.
Îmbarcarea… la Țigănești!
Căratul de persoane a fost ”în floare”. În comuna Țigănești, au fost identificate mașinile: TR 97 ADA, TR 03 WPH, TR 79 MAI, TR 67 NXT, TR 04 YLK și altele, care au adus masiv votanți la secții pentru a vota pe liste suplimentare.
Bătaie de Buzescu
Localitatea cunoscută pentru surplusul unei anumite etnii – Buzescu – nu putea să stea deoparte de incidente electorale, așa cum s-a mai întâmplat și la alte alegeri. De data aceasta, nu a fost în prim-plan vreun ”om negru” al locului, negru de supărare, nu de altceva, ci însuși primarul localității, care i-a cam altoit pe cei care, avea domnia sa informații, apreciază culoara roșu.
Sesizările… ținute la secret
La Biroul Electoral Județean Teleorman nu mai există nicio sesizare. Toate au fost transferate la centru, la BEC, spre soluționare. ”Așa e legea”, am aflat de la Eugen Ovidiu Vlad, purtătorul de cuvânt al BEJ Teleorman, care nu a enunțat nici măcar numărul celor care au reclamat ceva în neregulă la votare. Transparență totală !
Peste 23 de mii de ”suplimentari” în Teleorman
Teleormanul, ca la fiecare scrutin electoral, este intens tranzitat. Alegerile de duminică nu au făcut excepție de la regula nescrisă perpetuată în județul care nu este nici pe aproape de Predeal, Moeciu sau altă zonă pitorească și interesantă din vreun punct de vedere. Deși în județul lui Marin Preda nu vin turiști în fiecare zi, la data alegerilor, însă, mii de persoane s-au aflat în trecere pe la noi și au ținut cu tot dinadinsul să-și exprime opțiunea la votare. 23.688 electori, mai exact, au înregistrat listele suplimentare, așa cum atestă procesul verbal privind centralizarea voturilor la alegerile pentru președintele României.
Prezență ”mai slăbuță”
În ciuda numărului foarte mare de ”suplimentari”, județul, cunoscut și miștocărit pentru dorința acerbă a electoratului de a se afla la urne, nu a mai avut prezență record. Dacă la alte alegeri, Teleormanul se situa pe primul loc în topul prezenței, la prezidențialele actuale, județul lui Liviu Dragnea a fost întrecut de Ilfov, Sibiu și Olt, la noi procentul fiind sub media pe țară, de 57.20%.
E semn că o mașinărie de vot a cam dat rateuri?!
Pică Dragnea?!
Poporul din Diaspora, umilit, și-a luat revanșa, săracii alimentați cu cupoane pentru alimente de la UE, profesorii păcăliți cu câteva sute de lei înaintea votului, toți aceștia, separat și împreună, au avut de luat o revanșă. Victor Ponta a pierdut alegerile, iar Liviu Dragnea o să tragă ponoasele, fiindcă i-a fost șef de campanie. Dragnea a fost, până mai ieri, adevăratul șef, conform ideii destinată urechilor fraierilor din PSD, care trebuie să înțeleagă că el, Liviu, este tare în fața asupririi de la centru. Tare ca fularu-n cuier!
Pe lângă manipulări și intoxicări, la noi a ieșit la iveală faptul că pe listele de votanţi din Teleorman s-au aflat și acum persoane decedate. Este realitatea care ne-a transformat în subiect de bancuri pentru toată lumea, că vorba aia: în Teleorman, mortul de la groapă se mai întoarce doar pentru a vota.