Locuri de neratat în Teleorman

în Practic/Reportaj/Timp liber

Fiind situat în zona de sud a României, județul Teleorman face parte din regiunea Munteniei. Vecinii săi sunt Argeșul, Oltul, Dâmbovița și Giurgiu, iar reședința de județ este orașul Alexandria. De asemenea, este bine de știut că Dunărea desparte această regiune de Bulgaria. La fel ca în restul României, în acest județ se găsesc multe obiective frumoase care merită vizitate cel puțin o dată în viață.

Unele dintre acestea sunt cetăți medievale în timp ce altele întregesc peisajul nostru natural frumos. Indiferent de preferințe, mai jos sunt câteva dintre obiectivele din Teleorman care nu trebuie ratate.

Turnu Măgurele

Această localitate este un port important pentru Lunca Dunării și este foarte veche, cu origini încă din epoca romană. Așadar, istoria de aici este una de-a dreptul bogată, fiind și un loc în care s-au ridicat multe cetăți de-a lungul timpului.

Nu trebuie neapărat să fii fascinat de istorie pentru a face o vizită acestui loc. O scurtă plimbare pe aceste plaiuri îți va scoate în față câteva ruine ale unor vechi cetăți. Poate vei afla chiar mai multe despre anumite legende. Spre exemplu, se pare că sub poarta cetății se află un tunel vechi de peste 2000 de ani. Printre obiective se află și statuia lui Mircea cel Bătrân și un Monument al Independenței.

Pădurea Troianu

Primăvara este un moment foarte bun pentru a vizita județul Teleorman. Aici vei vedea multe locuri frumoase din natură, iar unul dintre acestea este bujorul românesc. Acest simbol unic în țara noastră se găsește în pădurea ce are o suprafață de peste 71 de hectare.

Așadar, dacă îți place natura aici vei avea parte de o zi pe cinste. Pe lângă bujorul pe cale de dispariție, vizitatorii se pot bucura de aer curat într-un cadru încadrat de stejari și alte specii de copaci specifici zonei.

Iubitorii de plimbări vor avea parte de peisaje superbe pe traseele special amenajate. Nu în ultimul rând, aici au casa și câteva animale, printre care iepuri, căprioare și mistreți.

Viața de noapte

Când vizitezi un loc nou, e o idee bună să vezi cum este viața de noapte din acea zonă. Chiar dacă nu ai prea multe opțiuni dintre care să alegi, cu siguranță te vei întoarce acasă cu amintiri pe cinste.

Cei ce apreciază o zi relaxantă la spa vor fi bucuroși să afle că în Teleroman există o piscină unde pot petrece câteva momente relaxante. Celor cărora le place să își pună mintea la încercare pot să viziteze cel mai apropiat cazinou. Totuși, din moment ce există multe jocuri de cazinou online în zilele noastre, ele pot fi accesate de pe orice dispozitiv mobil foarte ușor. În cele din urmă, un film bun este și el o alternativă pentru cei ce vor să se relaxeze, așa că o vizită la cinema ar putea fi o idee bună.

Casa memorială Marin Preda

Din când în când, fie că ești din zonă sau mergi pentru prima dată în acest loc, ar fi frumos să faci o vizită și caselor memoriale ale unor persoane cu seamă din țara noastră.

De data aceasta ai ocazia să mergi în Siliștea Gumești pentru a vedea Centrul Memorial Marin Preda. Chiar dacă a trecut mult timp peste aceste obiective și acest lucru este vizibil, senzația că acolo a trăit un important scriitor te face să o apreciezi mai mult.

Pe tot parcursul acestei călătorii vei fi întâmpinat de peisaje miraculoase, care te vor face să te simți ca pe un tărâm de basm. Lanuri de porumb, grâu și floarea soarelui îți amintesc de frumusețea simplă căreia uneori nu-i acordăm prea multă importanță.

Ruinele bisericii bântuite de la Ciuperceni

Un alt popas ar putea fi la ruinele unei biserici care a fost construită în anul 1880. Localnicii din zonă îți vor povesti diverse lucruri care te vor duce cu gândul la cum arăta această biserică odinioară.

Pe de altă parte, un loc atât de spiritual nu trebuie ratat niciodată.

Acestea au fost câteva dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă mergi în județul Teleorman. Unele dintre acestea sunt deja cunoscute, așa cum este pădurea Troianu și faimoșii ei bujori, în timp ce altele sunt învăluite în mister, precum biserica bântuită de la Ciuperceni. Indiferent de locul vizitat, sigur te vei întoarce acasă cu amintiri plăcute.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*