liberinteleorman.ro

Centrul mobil pentru răspuns în Situații de Urgență și caravana SMURD „Fii Pregătit!” ajung în Alexandria

25 august 2022

Doriți să fiți pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență? Dacă da, sunteți așteptați în zilele de 26, 27 și 28 august în Parcul Pădurea Vedea, din municipiul Alexandria.

Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, precum și prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Printre principalele teme ce vor fi prezentate în cadrul activităților planificate sunt acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou născut, precum și recunoașterea și tratarea obstrucției de căi aeriene superioare.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea a părăsit Alianța pentru patrie

Următorul articol

Expoziție fotografică: „Alexandria în imagini de arhivă”

Cele mai recente articole de Practic

Locuri de neratat în Teleorman

Fiind situat în zona de sud a României, județul Teleorman face parte din regiunea Munteniei. Vecinii săi sunt Argeșul, Oltul, Dâmbovița și