liberinteleorman.ro

Sunt ales… dar mă (t)ratez! La ce i-a folosit consilierului Fulvia Frăsineanu să-i pupe inelul lui Dragnea…

Monica Vasilescu

FulviaUnora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anul 2016 să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Forul legislativ județean e plin de competenți. Unii recunosc faptul că sunt doar niște unelte care aprobă hotărârile altora, alții se cred parte a deciziei și au impresia că fără votul lor nici soarele nu ar răsări. În șirul ridicătorilor de mâini din Consiliul Județean Teleorman o regăsim (de mult, nu de acum) și pe Fulvia Florentina Frăsineanu, ”o doamnă bine”, care are carte de muncă la Registrul Comerţului și o bogăție de invidiat, despre care am mai scris.

De când se știe în miniparlamentul care face legile la nivel de județ, Fulvia s-a făcut remarcată prin frizura de mare angajament, un vâlvoi excentric care nu dă greș niciodată. Dacă o întrebi ce a făcut în cele două mandate de consilier județean, aceasta ar putea fi pusă în dificultate, deși vă putem spune noi, cei care suntem prezenți lună de lună la ședințele ordinare și extraordinare. Fulvia Frăsineanu, la fel ca majoritatea colegilor săi, a ridicat mâna. Nu a propus niciun proiect de hotărâre în interesul cetățenilor și nici nu s-a împotrivit celor puse dinainte, mai ales de-o vreme, de când a făcut ”pact cu Diavolul”. Adică cu PSD. Dumneaei s-a recomandat la început a fi pedelistă, actualul mandat cucerindu-l de pe listele APT (Alianța pentru Teleorman). APTă să fie, din nou, pe un loc eligibil, doamna nu a rezistat tentației se a se îmbrăca în roșu și s-a poziționat de-o vreme pe latura social-democrată a mesei din CJ. Apropiații spun, însă, că Fulvia Frăsineanu îl avea în suflet pe Liviu Dragnea încă de când baronul se afla la pupitrul președintelui, iar ea în veșnica Opoziție a PDL. Mai anul trecut, Ordonanța 55 privind migraţia aleşilor locali i-a oferit prilejul de a trece cu suflet și cu acte de partea roșie a baricadei. Nu știm la ce i-a folosit demersul, că în Consiliu votul ei e numărat la grămadă, deci nu e unul care să conteze în mod special, și nici director la Registrul Comerțului nu a ajuns.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Drăgușin, soluția de supraviețuire a PSD Teleorman

Următorul articol

A cui este proasta?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică