liberinteleorman.ro

A cui este proasta?

14 mai 2015

Monica  Vasilescu

femeieȚoapa. Ați auzit, cu siguranță de ea. Mulți dintre voi o știu de la televizor sau, mai grav, ați avut de-a face cu ea prin intermediul postului ce i-a fost dat să-l poarte.

Pițipoancă ofilită, dar încă prezentabilă, proasta a avut de-a face cu mulți. Cunoaște îndeaproape multe unități și destui reprezentanți ai socialismului de baltă, conștientă fiind că avansarea nu ţine cont doar de cumetrie, şpagă sau recomandare de partid, ci şi de criterii de cearșaf.

Amică intimă a multora din politichia de baștină, nu ne-ar mira ca proasta să fie scoasă la geam la următoarele alegeri, fie ele locale, parlamentare ori, de ce nu, (i)europene, cunoscând deciziile ultime ale talibanilor inconștienți că duhoarea care răzbate dinspre astfel de hotărâri va îndepărta voturi, nu va atrage.

Dar alta e necunoscuta în ecuație. Fiind prea mulți, nu știm cu exactitate a cui e proasta. Pentru că atunci când e vorba de bine, toți o revendică, dar când întrebăm cine i-a dat aripi, nimeni nu ridică mâna. Proasta e a tuturor și niciunul nu ia taurul de coarne să oprească ”inflația” de ușuratice în spațiul public. Desigur, cerem prea mult de la nişte indivizi (la fel de condamnabili) incapabili să se respecte pe ei înşişi şi să nu pice în mrejele otrăvite ale duduilor de tranziție.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sunt ales… dar mă (t)ratez! La ce i-a folosit consilierului Fulvia Frăsineanu să-i pupe inelul lui Dragnea…

Următorul articol

Liviu Neagu: ”Ar fi păcat ca Dragnea să fie condamnat„

Cele mai recente articole de Politica altfel