liberinteleorman.ro

Drăgușin, soluția de supraviețuire a PSD Teleorman

dragusinCamen Dumitrescu
Baronul cade… Doar naivii mai au puterea de a intui o achitare a lui Dragnea în dosarul fraudei la Referendum, așa că oamenii de bază ai social democrației teleormănene ar trebui să gândească constructiv și să găsească un factor de echilibru pentru depășirea acestei perioade dificile. De principiu, echilibrul e greu de găsit, atunci când “tătucul” se luptă cu un sistem care pare a fi din ce în ce mai puțin sensibil la negocieri. Dar nu e imposibilă identificarea unei soluții, dacă partidul cel mai puternic din Teleorman va ști să-și înțeleagă interesul pe termen lung.
Dacă Dragnea cade, viitorul PSD Teleorman e îndoielnic. Dorința de putere se remarcă mai ales în rândurile celor mai puțin îndreptățiți la ea, astfel că orice mutare greșită ar duce la finalul unui partid puternic, aflat în derivă, după pierderea celui mai mare politician pe care județul l-a avut vreodată. Nici Carmen Daniela Dan, nici Viorica Dăncilă, nici Mihai Putineanu și nici oricare alt pesedist deținător de funcții prin Parlament sau la nivel local nu poate lua locul lui Dragnea. În fapt, nimeni nu poate… Dar echilibrul poate fi găsit, dacă după apusul baronului, Victor Drăgușin își va lua responsabilitatea față de social-democrați în serios. De fapt, aici e toată cheia de interpretare a viitorului PSD. Dacă Victor Drăgușin își va asuma că poate face mai mult pentru PSD decât face pentru primărie, o șansă de supraviețuire pentru PSD Teleorman mai există. Dacă Drăgușin va rămâne la aspirațiile lui strict locale, atunci în locul “tătucului” va rămâne un foarte mare gol, pe care zeci de agramați și incompetenți vor încerca să-l umple. Iar agramații și incompetenții se văd de la distanță.
Publicul pesedist, compus nu doar din asistați social, ci și din oameni care cred în valoarea ideologică a social-democrației, se va reorienta în direcții imprevizibile. Dezamăgirea se va resimți nu doar în rândurile celor mulți, ci și în rândurile pesediștilor, care vor percepe golul rămas ca pe o invitație la declin. Pentru că, în esență, oricât l-am blama pe Dragnea din motive obiective, știm cu toții că fără el, PSD face cât un partid mediocru, care abia învață primii pași în politică. Cei care s-au maturizat în acest partid știu bine că viitorul partidului înseamnă identificarea unui echilibru. Și o victorie nu se obține niciodată în haos. În consecință, soluția pentru ieșirea din criza în care PSD Teleorman se pregătește să intre e Victor Drăgușin. De fapt, poate e singura soluție… Altfel, după apusul baronului vom putea vorbi cu ușurință despre apusul PSD în zona de sud a României. Și, pentru mulți, această perspectivă nu poate suna decât promițător. Nu poți fi la putere zeci de ani fără a greși și nu poți evita greșelile dacă nu accepți, cu maturitate, oportunitatea de a te afla în Opoziție. O infecție în organism e tratată, de regulă, prin odihnă și antibiotice. Poate că PSD Teleorman are nevoie acum de odihnă. Și poate că unii dintre membrii acestui partid ar trebui să se gândească serios la un tratament cu antibiotice.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Obădan reinventează stomatologia în Teleorman

Următorul articol

Sunt ales… dar mă (t)ratez! La ce i-a folosit consilierului Fulvia Frăsineanu să-i pupe inelul lui Dragnea…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică