liberinteleorman.ro

Foștii angajați ai FRULEG și membrii Clubului “Femina” au celebrat împreună un 8 martie de neuitat

9 martie 2017

Carmen Dumitrescu

Zilele sunt atât de importante pe cât le facem noi să fie. De la această premisă au pornit organizatorii petrecerii de 8 martie de anul acesta, care au adus laolaltă foștii angajați ai S.C. FRULEG (fostul ILF), dar și membrii ai Clubului socio-cultural Femina. Vorbim, de fapt, despre două evenimente separate, care s-au petrecut în ziua de 8 martie la restaurantul Casa PaPaCip din Alexandria, menite să construiască amintiri de neuitat printre cei care nu obișnuiesc să socializeze foarte mult, odată retrași din viața activă. Tocmai de aceea, petrecerea despre care vorbim a reușit să însemne foarte mult pentru participanți, care s-au revăzut, unii după mulți ani, alții după un multe luni, devenind astfel mai atașați, mai uniți și mai deciși să nu întrerupă legăturile unii cu alții nici pe viitor. Clubul socio-cultural Femina din Alexandria are aproximativ 50 de membri și își propune să realizeze activități de tip socio-cultural pentru pensionarii din Alexandria, astfel încât ei să nu-și piardă utilitatea socială și nici conștiința valorii lor publice. Clubul se reunește periodic, în cadrul unor evenimente organizate de președintele Ioana Pîrvu, însă data de 8 martie s-a dovedit a fi un prilej bun pentru a le oferi membrilor din club posibilitatea de a se simți bine împreună și de a sărbători într-un mod special o zi specială. Evenimentul a fost organizat de Maria Ciolan și a reușit să aducă împreună câteva zeci de pensionari care s-au bucurat de muzica live, pusă la dispoziție de restaurant, dar, mai ales, de revederea cu oamenii dragi din viața lor. În mare măsură, momentele au fost emoționante și au făcut ca participarea să merite, pentru că multora nu li se întâmplă în fiecare zi să stea la aceeași masa cu oameni care le împărtășesc valorile și convingerile.

Concomitent, într-un spațiu alăturat, a avut loc reuniunea foștilot angajați ai FRULEG, care s-au bucurat de ziua de 8 martie, pentru că și-au amintit de relația extraordinară pe care au avut-o la momentul în care erau cu toții membrii unui colectiv unit. Au participat aproape toți foștii angajați ai societății, de la paznici la director și s-au simțit, așa cum se simțeau și pe vremuri, ca o mare familie. S-a dansat, s-a râs, s-au depănat amintiri, dar, mai mult decât toate acestea s-au restabilit legături de suflet, astfel că mulți dintre foștii colegi și-au promis că se vor mai revedea și în restul anului, pentru a se putea bucura împreună ce amintirea a ceea ce a fost și de confortul a ceea ce au devenit. De altfel, de câțiva ani, ei se întâlnesc cu prilejul zilei de 8 martie și se bucură să se vadă și să afle noutăți unii despre alții, mai ales că amintirile care îi țin legați sunt întotdeauna frumoase și calde.

De importanța acestor întâlniri este convins și patronul localului, Vili Bragadireanu, care ne povestea că pentru oamenii care participă la cele două evenimente, întâlnirea cu foștii colegi sau cu membrii clubului este esențială, unii dintre ei amintindu-și cu lux de amănunte petrecerea chiar și la câțiva ani după. În ceea ce ne privește, am remarcat calitatea impresionantă a relațiilor dintre acești oameni, prietenia profundă dintre ei și, nu în ultimul rând, bucuria nedisimulată de a fi împreună, chiar și numai pentru câteva ore.

 

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Plus/Minus – George Dumitrică și Gabriel Nădrag

Următorul articol

Băieții deștepți de la APIA Teleorman și Dolj jefuiesc fondurile europene, fasificând documente după bunul plac

Cele mai recente articole de Unde fugim de-acasă?