Energie nouă în Alexandria: S-a deschis Bistro ALT… FEL

în Timp liber/Unde fugim de-acasă?

Alexandria nu este oraşul tuturor oportunităţilor, iar situația nu mai pare un secret pentru nimeni. Însă, unele posibilități de petrecere a timpului liber există și, de curând, s-au înmulțit, după ce și-a deschis porțile un local interesant și promițător pentru cei dornici să identifice prilejuri de relaxare.

Bistro ALT… FEL este un spațiu cu aer occidental, frumos amenajat și spune o poveste specială, mai ales că a fost făurit într-o perioadă grea pentru HoReCa. Noul local care a început deja să primească oaspeți se situează pe strada Negru Vodă, nr. 154, vis-a-vis de școala nr. 2 și este visul lui Alexandru Zătreanu, un tânăr din Alexandria, care s-a hotărât să se întoarcă acasă după studii și să investească în locul unde s-a născut.

„Este vorba despre un bistro altfel, cu împinge tava, cu terasă, cu meniul zilei, cu delivery, cu tot ce trebuie, dar tot „a la carte-ul” va fi diferit. Avem un altfel de meniu, cu lucruri interesante zic eu, cu mâncăruri culese de prin țări străine și de la noi, dar și un pic inventate, niște sandwich-uri speciale, cu un mic dejun diferit. Încercăm să aducem altfel de bucătărie”, a spus Alexandru Zătreanu pentru Liber în Teleorman.

Noul Bistro este cu atât mai practic fiindcă e proiectat pe fonduri europene și va direcționa o parte din producție către case de bătrâni, centre de copii sau unor oameni nevoiași. Mai mult, unii dintre angajați vor fi din rândul persoanelor vulnerabile, ajutând o dată în plus comunitatea locală.

Întrebat ce l-a determinat să-și pună resursele și energia pentru a începe o afacere în Alexandria, Alex ne-a spus că atât el cât și familia au o pasiune pentru mâncare și consideră că este nevoie de un local cu mâncare rapidă și calitativă în capitala Teleormanului.

„Alexandria nu este incapabilă să primească așa ceva, eu cred că este potențial să fie desoperită și o altă parte a gastronomiei. E loc de dezvoltare. Nu avem tot ce ne trebuie aici, așa că putem să mai facem câte ceva, mai aducem lucruri noi și mai la îndemână. Îmi place să cresc un business. O să fie un concept interesant pornind de la un mic dejun care să cuprindă și o cafea, la prețuri rezonabile, ajungând la seri tematice cu mâncare din diverse țări. O să încercăm să diversificăm cât se poate de mult partea asta, poate implementăm și o seară de „all you can eat” sau cu muzică, dacă ne va permite contextul actual”, a mai povestit Alexandru Zătreanu, menționând că va păstra ștacheta calității în timp, cu pregătirea in-house a fiecărui detaliu și cu atenție la prospețimea și diversitatea ingredientelor.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*