liberinteleorman.ro

Terasele din Alexandria și-au redeschis activitatea cu… clienți puțini și multe griji

Advertisement

Ziua de 1 iunie nu este în acest an doar Ziua Copilului, ci și ziua redeschiderii teraselor în întreaga țară. Momentul părea a fi așteptat cu entuziasm de multă lume, dar, în practică, terasele din Alexandria au avut destul de multe mese libere. Oamenii par a nu avea încă încredere pentru a se întâlni unii cu alții, iar cei care au trecut peste frică s-au confruntat cu noile reguli impuse de patronii teraselor: notarea datelor de contact într-un registru la intrarea în local, purtarea măștii de fiecare dată când clientul se ridică de la masă, pentru a merge la toaletă, dezinfectarea mâinilor și evaluarea rapidă (din ochi) a stării de sănătate. Desigur, în legătură cu această ultimă condiție, patronii teraselor zâmbesc amar, pentru că, așa cum spun și ei, „este absurd să evaluez eu sau angajații mei starea de sănătate a unui client, pentru că, chiar dacă ar prezenta simptome respiratorii, el poate susține că se simte bine și atunci, cum îl dai afară?”

Terasă Rovi’s Alexandria

Încă de la primele ore ale zilei, puținele terase din Alexandria și-au deschis porțile, în așteptarea clienților. Așa cum era de așteptat, însă, în ciuda entuziasmului declarativ, oamenii nu prea s-au grăbit să se întâlnească cu prietenii la cafea, așa că, în general, mesele au rămas neocupate. Desigur, au existat și entuziaștii, care intrau pe terase cu zâmbetul larg, până când angajații le spuneau că trebuie încă să poarte mască până în momentul în care se așează la masă.

Pe fiecare dintre mese există dezinfectant sau clienții au posibilitatea de a-și igieniza mâinile la intrarea în local, folosind un dispenser automat cu substanță alcoolică. De asemenea, dacă au uitat să își ia masca, personalul localului le poate oferi una, așa cum se întâmplă, de pildă, la Rovi’s, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Alexandria. Și la Onix, clienții pot utiliza gratuit dispenserul cu substanță dezinfectantă și se pot așeza la mese, respectând condițiile impuse de lege, cu privire la distanțare.

Patronii teraselor din Alexandria se așteptau să nu se confrunte cu un flux mare de clienți chiar din prima zi în care legea permite prezența în aceste spații, dar au convingerea că pe parcurs oamenii vor trece peste rețineri și vor începe din nou să frecventeze terasele pentru a se bucura de preparate bune în aer liber. Totuși, ei își fac griji cu privire la modul în care vor fi respectate regulile privind distanțarea socială și cred că unele dintre prevederile legale nu vor putea fi aplicate pe termen lung.

Terasă Onix Glamour Alexandria

2 Comments

  1. numai incostientii si snobii pot merge acum la terase ,cu masca si cu dezinfectant ca sa bea o cafea si sa-si parcheze BMW de cocalari

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

FOTO Personaje de poveste au vizitat copiii din satele teleormănene de ziua lor

Următorul articol

FOTO Ziua Copilului, sărbătorită și la Alexandria de Asociația „Mihai Murar”: 400 de copii au primit baloane și creioane

Cele mai recente articole de Dezvăluiri