liberinteleorman.ro

Florescu roagă autoritățile publice să nu abuzeze de putere în campanie

19 septembrie 2014

IMG_2126Carmen Dumitrescu

Cristian Petrescu, secretarul general al PMP a fost prezent vineri în Teleorman, pentru a verifica starea organizației din Teleorman și pentru a realiza, împreună cu directorul de campanie Adrian Florescu, o strategie coerentă pentru maximizarea scorului la prezidențiale pentru Elena Udrea. Acesta a avut și posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere cu privire la alegerile din această toamnă în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 19 septembrie: “Ne pregătim pentru campania de prezidențiale, așa cum bine știți, acum după protocolul de colaborare pe care  l-am semnat împreună cu PNȚCD, suntem în plină pre-campanie, toată lumea aleargă prin țară și am venit mai mult să le explicăm oamenilor că avem un candidat care a dovedit că poate să facă lucruri bune pentru oameni, proiecte cu care acum, în mod total ipocrit, se laudă domnul Dragnea, care acum taie panglici la proiectele semnate de mine și doamna Udrea.”

Însă cel mai important aspect menționat în conferința de presă a fost valorificat de către liderul PMP Teleorman, Adrian Florescu, acesta lansând un apel la democrație către autoritățile locale de culoare roșie: “Pentru că suntem în pre-campanie, aș vrea să transmit un mesaj autorităților locale, pentru că și dumneavoastră știți foarte bine cum se procedează în Teleorman, unde autoritățile locale care fac parte în procent foarte ridicat de administrația PSD, trebuie să fie mai relaxate, ca să nu spun altfel, în colaborarea și cu celelalte partide, care au competitori în această toamnă. Pentru că, de fiecare  dată atunci când se desfășoară aceste alegeri, partidele de Opoziție au probleme în a-și expune bannerele, afișele și așa mai departe. Cred că ar trebui să fie mai înțelegători și să ofere  teleormănenilor care aleg șansa de a se informa corect și să decidă așa cum doresc ei. Știți prea bine că acum câteva zile, la vizita lui Klaus Johannis, liberalii au fost obligați să organizeze evenimentul undeva printre blocuri, pentru că li s-a refuzat accesul în Casa de Cultură, nimănui nu i s-a dat posibilitatea de a amplasa niște corturi pentru strângere de semnături. Nu am  avut nici noi dreptul la autorizație pentru amplasarea unui cort pentru strângerea de semnătături, nu pentru că n-am fi cerut, ci pentru că am fosat refuzați. Oricum noi strângem semnături pe stradă. Nu e asta o mare problemă… Dar este o chestiune de onorabilitate. Nu poți să nu dai voie și celorlalți competitori să se exprime așa cum și tu vrei să te exprimi. ”

Și Cristian Petrescu a declarat, pornind de la apelul public lansat de Adrian Florescu, faptul că politicienii social-democrați au o manieră greșită de a înțelege democrația, manieră ce ar trebui sancționată de către populație la urne: “E o nuanță aparte de a înțelege democrație… Pentru PSD în general. Domnul Dragnea cu felul în care consideră Teleormanul moșia proprie, domnul Mazăre care înjură procurorii, domnul Ponta care așteaptă să devină președinte ca să-l lege pe actualul președinte… toate astea ne fac să tragem concluzia și speranța că românii vor înțelege că cea mai scurtă cale către totalitarism este alegerea lui Victor Ponta drept președinte al țării. Eu sper să înțeleagă oamenii că nu e cazul să revenim la totalitarism în România… ”

Advertisement

Publicitate


Articolul precedent

Quod erat demonstrandum! Bogăţie marca Boboc & fiul

Următorul articol

Tinerii PLR au adunat gunoaiele din Pădurea Vedea

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss