Klaus Johannis a ajuns pentru prima dată în judeţul Teleorman

în Actualitatea politică

pnl5Carmen Dumitrescu

Dreapta din Teleorman n-a mai reuşit de foarte multă vreme să organizeze un eveniment public de amploarea celui de astăzi, 16 septembrie, când Klaus Johannis, Mihai Răzvan Ungureanu, Andreea Paul, Ludovic Orban, Marin Almăjanu şi alţi lideri importanţi ai ACL au fost prezenţi la Alexandria pentru a mobiliza electoratul nemulţumit de politicile Stângii. Şi acţiunea a fost una reuşită, pentru că întreaga curte a unei tipografii din municipiu a fost plină de simpatizanţi ai Dreptei, care au demonstrat, prin energia şi dorinţa lor de a învinge, că mai există şanse ca şi alte partide politice să aibă un cuvânt de spus în peisajul electoral teleormănean. Dacă Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit despre renaşterea României de Crăciun, Klaus Johannis a dat dovadă de o reală carismă pe tot parcursul intervenţiei sale, demonstrând că un politician poate fi şi civilizat atunci când îşi spune punctul de vedere şi, mai ales, atunci când îşi atacă adversarii.

pnl2 Dacă Andreea Paul a atras atenţia auditoriului printr-un discurs mai degrabă ridicol, încercând să insinueze că “Ponta e prost”, Klaus Johannis a reuşit să fie agreabil printr-o expunere constructivă şi elegantă a unei poveşti de succes. Povestea lui: “Vă mulţumesc pentru această primire deosebit de frumoasă! Judeţul Teleorman este un judeţ cu oameni frumoşi, cu oameni care vor să muncească, un judeţ care a  fost binecuvântat, dar care până acum a avut un pic de ghinion. Şi noi vrem să schimbăm acest lucru! Vrem să aveţi ce vi se cuvine! Eu sunt primarul municipiului Sibiu. Din anul 2000 am onoarea şi, recunosc, plăcerea să fiu primarul Sibiului. Atunci, în anul 2000, când am ajuns primar, Sibiul devenise un fel de mare sat  prăfuit, lucru care nu ne-a plăcut. Atunci, poate n-o să vă vină să credeţi, am avut în Sibiu un şomaj de peste 12%. Toate fabricile mari se închiseseră. Am pornit atunci, personal, am mers în Germania, am mers în Austria, m-am întâlnit cu oameni de afaceri, cu  investitori, cu politicieni de acolo, le-am explicat tuturor de ce este bine să vină în Sibiu. Că avem oameni harnici, ca şi la dumneavoastră în Teleorman, că avem oameni dispuşi să lucreze, ca şi în Teleorman, că avem oameni care abia aşteaptă să câştige o pită cinstită, ca şi dumneavoastră în Teleorman. Şi ce credeţi? M-au crezut şi au venit… În câţiva ani au venit atât de mulţi, încât în Sibiu au apărut mii de locuri de muncă. În acest fel din Sibiu a dispărut şomajul. Şi dispărut a rămas până astăzi. Iar în 2007 Sibiul a  devenit capitală culturală europeană şi a fost un mare succes… Iar aceste lucruri nu vi le spun ca să mă laud eu sau ca să-i laud pe sibieni. Aceste lucruri vi le spun ca să înţelegeţi că cei care spun că în România nu se face treabă, aceia se înşală şi am dovedit în Sibiu că în România se poate face administraţie pentru oameni, se poate elimina corupţia şi vă spun: se poate în fiecare comună din România, se poate în fiecare oraş din România şi eu voi demonstra că se poate în toată ţara”.

De asemenea, Johannis a mărturisit că vizita de astăzi a fost prima lui vizită în Teleorman şi s-a arătat destul de încrezător în posibilităţile Dreptei de a obţine un scor bun la prezidenţiale într-un judeţ în care Stânga face regulile.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. succes johannis ,teleormanul e cu tine ,numai daca mafia lui Dragnea nu-si face meseria la furat de voturi

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică