liberinteleorman.ro

Entuziasm în PSD Teleorman – Victor Drăgușin: “Dacă Dragnea zâmbește, e de bine!”

2 noiembrie 2014
Advertisement

psd 2Carmen Dumitrescu

La finalul zilei votului aferent turului 1 al alegerilor prezidențiale, în tabăra PSD Teleorman se simțea entuziasmul. Asta pentru că rezultatele obținute de social-democrați în Teleorman au fost peste așteptările liderilor politici județeni. În plus, privind la televizor situația votului și ascultând discursul lui Liviu Dragnea de după anunțarea rezultatelor preliminare, șeful de campanie al partidului, Victor Drăgușin, a exclamat: “Dacă Dragnea zâmbește, e de bine!”

În așteptarea rezultatelor la sediul județean al partidului s-au aflat și deputatul Valentin Boboc, senatorul Florinel Dumitrescu, senatorul Timotei Stuparu și președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, alături de liderul conservatorilor teleormăneni, Paul Chicu. Nu știm dacă mulțumirea afișată a fost pentru camerele de luat vederi sau au venit dintr-un entuziasm de moment, dar e cert faptul că social-democrații teleormăneni sunt pregătiți să dea raportul la Centru cu fruntea sus.

De altfel, purtătorul de cuvânt al PSD Teleorman, Timotei Stuparu, a făcut o analiză destul de optimistă a situației, precizând că în turul 2 va conta foarte mult premierul pe care cei doi candidați îl vor nominaliza: “Suntem la finalul unei zile de vot, turul 1, de acum cunoaștem rezultatele… Pe locul 3 poate pentru mulți este suprinzător că vine domnul Tăriceanu. Pentru mine nu e o surpriză. Dacă este să  comentez rezultatul candidatului Victor Ponta, este un rezultat așteptat, sperat și real. Personal, noi aici am făcut niște teste și dădusem un 39%. Deci rezultatul de 40% este peste rezultatul asumat de partid care era de 37,5 %, pentru că PSD avea o bază de electori care reprezenta 37%.  Ce se va întâmpla din momentul ăsta încolo? O să așteptăm rezultatele finale, pe baza proceselor verbale încheiate în secții. Ce se întâmplă de luni încolo? Acum o să vă exprim mai mult o speranță a mea, ca om mai vechi în acest partid, așa cum le place colegilor mei să spună. Eu cred că trebuie urmăriți niște pași. Au rămas în cursă doi candidați Victor Ponta și Klaus Iohannis, doi candidați care  reprezintă două curente ideologice și două atitudini, până la urmă, două curente: stânga și dreapta. Vă întrebați de unde va  aduna Victor Ponta mai mult ca să ajungă la peste 50% sau de unde va putea să adune Iohannis mai mult ca să-l învingă pe Victor Ponta. Speranța noastră, gândurile noastre și calculele noastre cred  că trebuie să se concretizeze într-o acțiune politică deosebită, prin care noi să ne fidelizăm electorii noștri și să atragem electorat din cealaltă parte. Cred că de marți trebuie întreprinse niște acțiuni foarte clare de către PSD și ACL. Cred că nu trebuie să vă precizez că în zilele din urmă s-a pus problema succesiunii la conducerea partidului și la identitatea premierului. Cred că cei doi candidați vor face un pas imediat: își vor anunța premierii. Deci PSD va trebui să anunțe un premier. Iar cel care va fi premierul trebuie să aibă și suport electoral pentru turul 2. Eu am spus că dacă avem o diferență de 10% între cei doi candidați, speranța noastră este maximă.”

Nu au lipsit nici atacurile la adversarii politici, Teodor Nițulescu și Marin Almăjanu, social-democrații susținând că era imposibil ca aceștia să obțină rezultate în Teleorman fără să facă o campanie adevărată: “După părerea mea, competiția electorală a fost una anostă, pentru că adversarii politici n-au  făcut dovada că pot duce o campanie electorală. Încă o dată spun: de două săptămâni nu am mai auzit de NIțulescu și de Almăjanu. Sunt două figuri șterse, perdante, două figuri care vor dispărea de pe scena politică teleormăneană. Asta este soarta lor. ”

La momentul declarațiilor social-democraților, prezența la vot în Teleorman era de 56%.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ziua votului în Teleorman – prezenţă maximă şi încordare pe măsură – Niţulescu către Comana: “Unde e, băi, aia, să-i iau gâtul!”

Următorul articol

Marin Almăjanu: ”A fost o intimidare fără precedent a cetățenilor din localitățile cu primari ACL”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss