Varianta primarului Victor Drăgușin în cazul Părpălea

în Actualitate

Monica Vasilescu

victor dragusinDezvăluirile făcute de Romică Părpălea pe un post național de televiziune au stârnit reacții în rândul celor care abia acum au aflat amănuntele cunoscute bine la nivel local. Răfuielile fostului director al operatorului de energie termică aflat acum în faliment – TermaServ cu primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, datează de doi ani, timp în care acuzele reciproce s-au aflat și în instanțele de judecată. Până decid judecătorii cine și unde va avea câștig de cauză, Romică Părpălea a revenit în prim-plan cu divulgarea unor lucruri de culise, din vremea când era apropiat de municipalitatea alexăndreană, dar și cu pretenții de ordin material, despre care spune că sunt salarii compensatorii care i se cuvin după ce a fost detronat de la șefia Terma Serv. Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, nu a rămas impasibil la intervențiile televizate ale lui Romică Părpălea și l-a acuzat, la rândul său, pe Romică Părpălea că a încălcat legea.

”Eu sunt subiectiv în cazul lui Părpălea Romică, pentru că în urma deciziei Consiliului local de a-l suspenda din funcția de director, fiind prezentat raportul de audit al echipei de la Primăria Alexandria, am fost nevoit, legea mă obligă, să-i fac plângere penală. Asta se întâmpla în anul 2013, după cinci luni în care a ocupat funcția de director al Terma Serv. Am încercat să reconstituim cum a ajuns el angajat al societății Terma Serv. Nu prin mine și sunt convins că nu a stat la masă cu Dragnea și au băut, și au mâncat, așa cum a zis, și nu el l-a adus. Sunt curios cum a ajuns el jurist. Cum a ajuns director? l-a ales consiliul de administrație. A fost o alegere extrem de proastă. În cinci luni de deținere a mandatului, în urma raportului de audit, cred că sunt vreo cinci-șase infracțiuni sau fapte care s-ar putea încadra ca infracțiuni. Unele, dacă am putea să ne distrăm, aș putea spune că sunt amuzante, deși nu există nimic comic în ele. Bani dați la o firmă care nu exista, vreo 390 milioane lei vechi, cumpără mașină pe numele lui, o înmatriculează, o repară. Soția lui, împreună cu soția fostului director – Traian Constantinescu, înființează o firmă, deși aveau în administrare punctele termice, închiriază această clădire la firma soției, după care o subînchiriază la Terma Serv, dacă puteți înțelege un asemenea mecanism. În momentul în care a fost suspendat, a făcut ceva cu premeditare, în opinia mea și a consiliului local, a falsificat din contractul de management pe care l-a avut semnat de către reprezentanții AGA numiți de către CL, a sustras pagini întregi din mijloc, le-a înlocuit cu niște condiții absurde, care încalcă flagrant legea, privind drepturi pe care ar fi trebuit să le primească în cazul în care este destituit și, atenție, în cazul în care societatea dă faliment. Astea constau în echivalentul a 100 mii euro, 40 de salarii compensatorii, plus 100 de mii de euro. Nu știu ce s-a întâmplat cu dosarul, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria instrumentează cazul. Asta vă spun că, în emisiune, tot încerca să negocieze ceva. Spunea ”banii mei”. Bănuiesc că se referă la acești bani. Mai mult decât atât, pentru că tupeul nu are limite, ne dă în judecată, ca să fie recuperați acești bani. Încă un amănunt de te doare capul. Tocmai vânduse niște certificate verzi, erau în contul societății șase miliarde de lei vechi, schimbă contabilul-șef, îl pune pe șoferul lui, ca să semneze dispoziția, în dorința lui, probabil, de a-și lua acea sumă de bani de care nu știam nici noi. Finanțele ne-au anunțat, vă dați seama să te trezești cu șase miliarde în cont la o societate care nu stătea foarte bine… atunci am blocat conturile și am stopat asta”.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Cu cine a dat concurs parpalea pt functia de director? sau cine l-a numit politic? banuiesc ca pdl ul ,domnul Dragusin.E simplu. Un om care a adus voturi pt partid,a fost numit director iar acum sa va spalati cu el pe cap.Astia din Psd au ajuns la un nivel de jigodism si ipocrizie incat nu se mai murdaresc sa-si faca campanie pe la tara prin praf si mizerie si atunci baietii apeleaza la nezdravanul satului caruia ii promite functii la judet.

  2. Dupa Dragusin ,in lumea asta sunt doua feluri de hoti.Evazionistii si infractorii opozitiei,si baietii cinstiti din Psd care sunt acuzati politic de DNA.Pai ,la cat ai furat matale cu firma lui Nae Tatu:, romica asta e o gluma.Un om este bun si integru atata tim cat activeaza in PSD.Atunci cand omul pleaca deodata devine bandit ,hot , spagar .nevasta curva etc.Ma gandesc ce se va intampla cu Pangoret daca isi va da demisia?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate