liberinteleorman.ro

De ce părăsește Dragnea JR toate firmele de succes dacă are talent la muncă, nu la infracțiuni?!

Monica Vasilescu

Dacă-i întrebi pe angajații firmelor sale, Ștefan Valentin Dragnea este un întreprinzător de reușită, fiind asociat la mai multe firme prodigioase și, bineînțeles, profitabile. Dragnea Jr. administa până de curând, cu mână forte și cu profit considerabil, companii cum ar fi: S&P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (2.513.690 lei), ZOOVEG 2010 SRL Liţa (10.109.623 lei), FERMA SALCIA SA (39.558.826 lei), GRANSILOZ SRL (36.373.130 lei), BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria, afaceri de aproape 20 milioane euro la nivelul anului 2015, conform datelor oficiale. Afacerile pe care fiul lui Liviu Dragnea, la 28 ani, le-a crescut fabulos în județul în care oamenii de rând trăiesc destul de greu ne-au făcut să ne întrebăm cu nenumărate ocazii cum a reușit ”băiatul deștept” al bișnițarului de Teleorman să devină bogat în sărăcia lucie menținută de tatăl său în toată zona. Ne-a lămurit repede Liviu Dragnea, la o vizită scurtă în oraș. Se pare că munca l-a făcut om mare pe Ștefan Valentin Dragnea (nu și pe teleormănenii de rând…): ”20 milioane de euro profit? Cred că v-ați încurcat în cifre. Nu există așa ceva! Am vorbit și eu cu el după ce am văzut prostiile astea scrise. Nu există așa ceva. Fiul meu se chinuie, ca mulți oameni de afaceri, să se păstreze pe linia de plutire și sper să reușească. Are talent la muncă. La muncă, da. N-are talent la scris prostii, la spus minciuni, la manipulări, dar la muncă are talent. M-a moștenit pe mine” – a spus Liviu Dragnea.

Și dacă tot scriem prostii, în timp ce Ștefan muncește de zor, ne-am mai aruncat privirile către societățile profitabile pe care, întâmplător sau nu, procurorii le-au cam luat la puricat în ultima vreme și vedem că încrengăturile sunt din ce în ce mai puternice și mai greu de deslușit. Ne-am oprit la defuncta LUDIKON SYSTEM – S.R.L., cu domeniu de activitate în comerț cu ridicata a materialului lemnos, a materialelor de construcții și echipamentelor sanitare. Deși e pe piață de prin anul 2002, povestea ei începe să devină interesantă de când se ”înhaitează” cu  societatea ZOOVEG 2010 S.R.L. ai cărei asociați erau Putineanu Gabriel (prietenii știu cine e), Dragne Ilie Liviu (acum celebru) și, desigur, fiul Dragnea Valentin-Ștefan, asociați care reprezentau întreg capitalul social al firmei. Aici au fost cesionate toate părțile sociale pe care LUDIKON SYSTEM – S.R.L. le deținea la ZOOVEG 2010 – S.R.L., și anume: 81 părți sociale în valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 810 lei, reprezentând 39,70% din capitalul social al SC ZOOVEG 2010 – S.R.L. către asociatul DRAGNEA VALENTIN STEFAN. Cu toate părțile sociale la putător, LUDIKON SYSTEM – S.R.L a făcut schimbare denumire firmă, astfel încât a devenit S&P INVESTMENT MANAGEMENT – S.R.L. S-a făcut înregistrarea în registrul comerțului a mențiunii privind modificarea datelor de identificare ale asociatului Dragnea Valentin-Ștefan, iar domiciliul acestuia s-a mutat în municipiul Alexandria, pe o stradă ce poartă numele unui istoric.

Dintr-o încrengătură greu de descifrat, reținem că S & P INVESTMENT MANAGEMENT este asociat/acţionar la FERMA SALCIA SA, fosta ROMCIP SA. Rebotezata, care se ocupă de creşterea porcilor, are un capital social de 801.835 lei, deţinut de S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84% și Ilieeee Liviu DRAGNE  – 0,16%. Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, în comuna Salcia, avea ca  asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., deținând 99,84% din capitalul social. Ea este reprezentată legal de același personaj interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și, până de curând, Dragnea Valentin-Ștefan, asociat care avea un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L.

Această entitate extrem de cunoscută și controversată în județul în care doar porcii lui Dragnea au profit greu de citit a făcut un împrumut la bancă, precum orice societate de rang, având o limită în valoare de un milion cinci sute de mii lei și a cerut suplimentarea acesteia cu suma de cinci sute de mii lei pe relația cu debitorul Meat for You, rezultând o valoare totală a limitei de două milioane lei, limită aprobată în cadrul facilității de factoring contractată, în baza deciziei consiliului de administrație al societății. Conform contractului de factoring, pentru această limită se aprobă suplimentarea garanțiilor, deja constituite de către societate în favoarea factorului, cu următoarele: ipotecă mobiliară asupra conturilor și subconturilor deschise sau care vor fi deschise de către Societate în evidențele băncii, aprobarea unei limite  de 2.000.000,00, pe relația cu debitorul Integra – S.R.L., bilet la ordin emis ”în alb” de către societate în favoarea băncii, stipulat ”fara protest” și avalizat în nume personal de către Pitiș Petre, bilet la Ordin emis ”in alb” de către Societate în favoarea băncii, stipulat ”fără protest” și avalizat în nume personal de către Pitiș Dana-Mihaela, plus o limită de 2.300.000,00, pe relația cu A.P.I.A., limită aprobată în cadrul facilității de factoring contractate. Asta nu e tot. În contractul de ipotecă mobiliară apare o altă societate dragă publicului și la fel de prolifică, precum TelDrum. Acesta constituie Fideiusiune (un fel de garant personal), în forma și conținutul agreate de bancă. Firma VIP girează aprobarea contractării a unei facilități de credit de tip investment în valoare de 1.570.000,00 RON, de către ROMCIP, care are calitatea de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank – S.A. La scurt timp, LUDIKON SYSTEM – S.R.L., în calitate de asociat al ROMCIP S.A., deținand 99,84% din capitalul social al acesteia, prin cei doi asociați: Dragnea Valentin Ștefan, care domicilia în Pitești în urmă cu doi ani, deținătorul unui procent de 90% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L. și DRAGNE ILIE LIVIU, din București (sau din Gratia, în funcție de interes), deținător al unui procent de 10% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L., și DRAGNE ILIE LIVIU, în calitate de asociat al ROMCIP, reprezentând împreună un procent de 100% din capitalul social al ROMCIP hotărăsc aprobarea contractării unei descoperiri de cont temporar în valoare de 450.000,00 RON și, în acest scop, încheierea și executarea de către Societate, în calitate de împrumutat, a unui contract de credit cu UniCredit Bank – S.A., în calitate de creditor și se împuternicește DRAGNE ILIE LIVIU – Președinte al Consiliului de Administrație și Administrator pentru ca în numele și pentru Societate, să o reprezinte cu depline puteri în fața Băncii, să negocieze/renegocieze și să accepte clauzele contractuale, să semneze toate contractele de credit și de garanții încheiate cu Banca.

De curând, calitățile lui Ilie Liviu Dragne s-au înmulțit în această firmă. Potrivit Monitorului Oficial, la S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL, asociatul Dragnea Valentin-Ștefan cedează cele 20 părți sociale pe care le deține, cu valoare nominală de 25 lei, în valoare totală de 500 lei; participare la profit și pierderi 90%, către asociatul Dragne Ilie Liviu care declară la Registrul Comerțului că a plătit cedentului contravaloarea părților sociale cesionate la valoarea lor nominală, respectiv în total suma de 500 lei, iar cedentul Dragnea Valentin- Stefan se retrage din societate. În urma cesionării, Dragne Ilie Liviu deține 100% capitalul social, respectiv 22 părți sociale, cu valoare nominală de 25 lei, în valoare totală de 550 lei, participare la profit și pierderi 100%, devenind asociat unic.

Iar asta nu e singura mișcare de retragere a juniorului. Pe la începutul anului, fiul lui Liviu Dragnea a ieșit oficial și din afacerea cu restaurantul Briza Dunării de la Turnu Măgurele. Valentin nu mai face parte din acționariatul firmei Briza Dunării Events din Teleorman, acolo unde a fost deținător a 60% din părțile sociale. Valentin Dragnea i-a cesionat partea sa lui Mădălin Ioniță, fost șofer al tatălui său.

El s-a retras și din ferma de porci din comuna teleormăneană Salcia, care este în lumina cercetărilor de câteva săptămâni. Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci de la Salcia, a fost reținut în dosarul de evaziune fiscală deschis după ce procurorii au făcut verificări la Salcia, iar atunci avocata familiei liderului PSD, care îl apără și pe Ilie Dragne în această speță, a declarat că fiul lui Dragnea nu mai deține nicio acțiune la fermă așa că el nu poate fi tras la răspundere. Și așa ne dăm seama că Valentin a învățat de la tatăl său rețeta succesului, care a preferat toată viața funcțiile publice și afacerile ascunse, să nu-și asume nimic și să aibă țapi ispășitori pentru fiecare șarlatanie. Alt talent.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cel care l-au iubit și l-au apreciat pe profesorul Constantin Țînțariu își vor putea lua rămas bun de la el marți, la biserica „Petru și Pavel” din Alexandria

Următorul articol

ANUNT PUBLIC – PRIMĂRIA ZIMNICEA

Cele mai recente articole de Actualitatea politică