Dacă pică unul, ADIO majoritate!

în Actualitate/Administratie

Monica Vasilescu

consiliul local alexandria

În Consiliul local Alexandria, social-democrații s-au pus la adăpost încă de la început. Deși se aflau în tandemul USL, pesediștii și-au creat o majoritate formată numai din roșu, debarasându-se subtil de liberali. Ca să închidă ochii, cei de la PNL, care au pus mereu mâna pe tot ce au apucat, au primit cele două posturi de viceprimar pe care le are municipiul. La destrămarea alianței dintre PSD și PNL, viceprimarii liberali au fost înlocuiți, dar majoritatea pesedistă nu s-a clătinat. De faptul că nu s-a respectat protocolul USL nu s-a văitat niciun penelist. Au mers pe premisa cât a fost… să fie primit.

Acum, însă, necuvântătoarele PNL și consilierii PDL așteaptă fragilizarea grupului PSD, deoarece, chiar dacă au calculat bine majoritatea, cei din urmă nu au înlocuitor eligibil pe listă. În cazul în care un consilier social-democrat pleacă din Consiliu, din varii motive, următorul supleant pe lista întocmită de USL, la alegerile locale din 2012, este liberal. PSD mai are, însă, o speranță în consilierii PP-DD, care le sunt alături de ceva vreme.

Consiliul local Alexandria este format în acest moment de 19 aleși, 10 de la PSD, trei de la PNL, trei de la PDL și alți trei de la PP-DD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate