liberinteleorman.ro

”Cioacă de Teleorman” vrea să îmbunătățească imaginea Poliției Române

30 iunie 2014

zeno-cioaca

Monica Vasilescu

Presa centrală a prezentat recent un tânăr care seamănă izbitor cu polițistul deja celebru: Cristian Cioacă. Acesta este din județul Teleorman, iar asemănarea dintre cei doi poate deruta pe oricine, mai cu seamă că Zeno Voievozeanu, pentru că despre acesta este vorba, este student al unei școli de poliție.

Îmbrăcat în haina statului și cu alura lui Cioacă, alexăndreanul este leit cu ofițerul condamnat pentru omor, fără probe indubitabile, consideră sosia acestuia, care îl apreciază pe polițist pentru profesionalismul său în meseria aleasă.

Zeno Voievozeanu a declarat pentru ziarul Liber în Teleorman că nu-l deranjează faptul că multă lume îl confundă cu Cioacă și acceptă cu plăcere să se fotografieze cu aceia care îl stimează şi îl admiră pe polițistul de la Brașov.

Referitor la parcursul său, viitorul polițist a precizat că a ales să urmeze Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, fiindcă este încântat de provocarea de a se confrunta în fiecare zi cu oameni din întreg spectrul social, cu infractori sau persoane aflate în dificultate. Spune că s-a adaptat neaşteptat de bine la rigorile sistemului, a învățat să nu mai piardă timp inutil şi să fie pregătit de activitate în orice moment.
Deși este față în față cu un domeniu vast și trebuie să analizeze bine în ce segment se va încadra ulterior, Zeno nu stă pe gânduri atunci când este întrebat ce va alege după terminarea școlii. Vrea să facă parte din trupele Serviciului Poliției de Intervenție Rapidă, considerând această unitate, pe care ar sluji-o cu plăcere și dedicare, este singura în măsură să mențină ordinea și disciplina. Cât despre viitoarea sa activitate, munca va fi cuvântul ce o va caracteriza pentru că, spune Zeno, sunt destui lucrători în poliție care văd infractori numai prin ziare sau la televizor și nu vrea să perpetueze imaginea preponderent negativă a Poliției Române, din contră, își dorește să fie operativ și să aibă o conduită exemplară în slujba comunității.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bitanu’, primarul naiv ajuns din greşeală în politica de nivel înalt

Următorul articol

Exclusivitate. Amintirile Florinei şi Liviei Vasilică despre marele teleormănean

Cele mai recente articole de Diverse

Don't Miss