liberinteleorman.ro

Casa de Cultură din Alexandria rămâne în ruină – FOTO

Alexandria nu mai este de mult un oraș bogat din punct de vedere cultural, mai ales de când autoritățile au decis că alte lucruri primează în capitala Teleormanului. Un edificiu care ar trebui să fie emblema culturală a oricărei localități care se respectă se află de ani buni într-o stare avansată de degradare și abandon, departe de a-și îndeplini menirea. Ne referim la Casa de Cultură din Alexandria, care își va afla noul constructor abia în luna mai 2024, după precizările primarului Victor Drăgușin, care ține tot timpul să spună că nu Primăria Alexandria dezvoltă financiar acest obiectiv, ci Compania Națională de Investiții (CNI), însă el își va asuma laurii la final.

Situația Casei de Cultură din Alexandria pare să rămână în suspans cu privire la desemnarea unui constructor pentru renovare, după mai multe termene nefinalizate. Potrivit primarului Victor Drăgușin, anunțul privind noul constructor va fi făcut, probabil, în luna mai a acestui an. O promisiune care vine în contextul unei istorii de amânări și neîmpliniri în ceea ce privește reabilitarea acestui important edificiu cultural.

„La Casa de Cultură, obiectiv derulat prin CNI, a fost reziliat contractul cu constructorul, probabil că urmează și un proces destul de serios acolo, a fost adjudecată procedura pentru expertiza și redactarea restului de executat și va fi scos la licitație, cei de la companie estimează undeva în luna mai să fie adjudecat noul constructor”, a spus primarul municipiului Alexandria – Victor Drăgușin pentru presa locală.

Alexandria a pierdut din tradiția sa culturală, iar Casa de Cultură, în loc să fie emblema unei comunități cultivate, rămâne într-o stare avansată de degradare și abandon. Autoritățile au împrejmuit clădirea acum patru ani, însă acest gest pare a fi doar o măsură simbolică pentru a crea iluzia că se iau măsuri pentru restaurare.

Inițial, lucrările de renovare au fost programate să se încheie în octombrie 2021, dar proiectul a fost afectat de neconcordanțe în proiectul tehnic, iar lucrările au fost sistate în martie 2021. Cu o revizuire a documentației și o nouă estimare a termenului de finalizare în august 2023, speranțele locuitorilor au fost reînnoite, dar, din păcate, realitatea s-a dovedit a fi diferită, iar Casa de Cultură din Alexandria a rămas într-o stare de degradare. Clădirea care ar fi trebuit să devină un centru al culturii se transformă zi de zi într-o „fantomă culturală”, martoră a promisiunilor nesatisfăcute și continuă să fie neglijată, în pofida promisiunilor electorale inițiale care datează de prin 2015. Locuitorii orașului așteaptă să vadă dacă luna mai va aduce cu sine un nou început pentru Casa de Cultură sau dacă va fi doar o altă amânare în lunga listă de dezamăgiri.

Citiți și: De ce arată ca după bombardament Casa de Cultură din Alexandria – Explicații oficiale

Citiți și: Casa de Cultură, o ruină definitorie pentru Victor Drăgușin – De ce s-au oprit lucrările

Citiți și: Casa de Cultură din Alexandria a ajuns o FANTOMĂ! Polistirenul a zburat în jurul scheletului rămas din clădire

Citiți și: Casa de Cultură – fantoma culturală a Alexandriei – O lună până la „finalizare”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Abuzuri și promisiuni neîndeplinite în comuna Beuca – Mărturia unui consilier local

Următorul articol

Doua cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive, la Alexandria și Videle

Cele mai recente articole de Administratie