liberinteleorman.ro

Abuzuri și promisiuni neîndeplinite în comuna Beuca – Mărturia unui consilier local

4 februarie 2024

Într-o comunitate mică, precum comuna Beuca din județul Teleorman, cetățenii se confruntă cu probleme semnificative generate de deprofesionalizarea administrației publice locale. Unul dintre consilierii locali ai comunei Beuca, activ și determinat să normalizeze lucrurile, și-a asumat responsabilitatea de a aduce la cunoștința publică unele aspecte considerate de interes pentru comunitatea locală pe care o reprezintă, sperând într-o administrație eficientă și onestă și într-un mediu guvernat de transparență și respect față de cetățeni.

„Sunt un cetățean din comuna Beuca, Teleorman, Pană Paraschiv, simplu consilier local al comunei, care vă roagă să faceți cunoscute abuzurile primarului Cristea Berechet (PSD), cu diverse complicități, cu o majoritate de consilieri locali inactivi pentru binele cetățenilor din comuna Beuca. Încerc să punctez câteva probleme: 1. Am cerut în ședința Consiliului local din luna decembrie 2023, în calitate de președinte de ședință, să facem o analiză la sfârșit de an 2023 referitoare la activitatea Primăriei Beuca, la „realizările” din comună (???), trâmbițate în special pe site-uri, pe Facebook, etc. Primarul comunei a spus că vom analiza totul în ședința din ianuarie 2024, ședință care nu a mai fost în luna ianuarie. Eu nu am cerut în ședința din luna decembrie decât să intrăm într-o activitate normală și firească pentru că nu am mai auzit și nu cunosc situații în care nu se fac ședințe la sfârșit de an și început de an bilanț, dezbateri, etc. Acest primar a evitat să răspundă la întrebări în ședințele CL, să informeze acest CL conform O.U. nr. 57/2019, adică conform cu legea.

2. Problema „modernizării” drumului comunal din comuna Beuca (DC50), pe ruta Beuca-gară-Plopi, rămâne nerezolvată, chiar secretă în mare parte, iar primarul comunei cu al său nedespărțit „consilier personal” au promis în ședințele CL că rădăcinile arborilor rămase pe loc, de pe marginea drumului în lucru – DC50, vor fi scoase pentru că, în viziunea lui, motivul principal al tăierii arborilor a fost că… împiedică asfaltarea. În fapt, o mare minciună. În concluzie, acum, în luna ianuarie 2024, am rămas cu drumul neasfaltat, au arborii tăiați și vânduți preferențial la preț redus, cu pietrișul excavat de pe DC50, consolidat încă din anii 1965, pietriș luat și dus în alte părți, etc.

3. Problema câinilor vagabonzi din comună: s-a dat o hotărâre în Consiliul local în anul 2023 să fie înființat un adăpost pentru câinii fără stăpân, cu finanțare aprobată din bugetul local, iar primarul comunei era obligat prin lege să pună în aplicare hotărârea CL, dar nu a făcut nimic.

4. Nu vor să dezbatem în Consiliul local problema de soluționare și înființare a unei cooperative pe acțiuni (cu șanse de parteneriat public-privat cu CL) cu brutărie pentru necesarul comunei, sector legumicol, microfermă zootehnică. Au preferat și preferă fraudarea subvențiilor aprobate de către APIA, cu distrugerea zootehniei locale, cu blocarea oricărei inițiative de dezvoltare economică a comunei Beuca.

5. Am cerut (în repetate rânduri în ședințele CL, am făcut cerere scrisă) raportul Curții de Conturi care până acum rămâne… secret.

6. Am cerut în ședințele de CL, în ultimii 3 ani, să fac parte din comisia de inventariere a bunurilor comunei Beuca, dar am fost refuzat. Știu că au experiență în nereguli, abuzuri referitor la anumite consumuri de motorină, lemne de foc, piese schimb, etc.

7. Nu vor refacerea râului Burdea, care are izvoare naturale, cu dispariția multor specii de pești de apă dulce. Un dezastru. Aici Garda de Mediu nu există în fapt. În concluzie, comuna Beuca rămâne să fie condusă abuziv de către acest primar, împreună cu o echipă în mare parte neprofesionistă, cu un „consilier personal” plătit degeaba. Cum primarul comunei Beuca – Berechet Cristea (PSD) plătește un consilier personal – Bădică Vasile – de profesie asistent sanitar veterinar, când acest primar are diplomă de jurist? Sunt probe suficiente emise de către APIA, DLAF, DNA precum că acest consilier personal a fraudat subvenții în perioada 2008-2012, când era pus președinte al Asociației Crescătorilor de Animale Beuca. etc”, ne-a scris consilierul local Pană Paraschiv.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

DN6, între Caracal și Alexandria, „Drumul permiselor suspendate”

Următorul articol

Casa de Cultură din Alexandria rămâne în ruină – FOTO

Cele mai recente articole de Politică