liberinteleorman.ro

Casa de Cultură, o ruină definitorie pentru Victor Drăgușin – De ce s-au oprit lucrările

Casa de Cultură din Alexandria, un edificiu care ar trebui să fie emblema culturală a oricărei localități care se respectă, arată ca bombardată de foarte mult timp. Clădirea a fost împrejmuită de mai bine de doi ani pentru a arăta publicului credul că se vrea repararea acesteia, dar, în tot acest timp, a ajuns o fantomă.

La Casa de Cultură nu se mai lucrează de foarte mult timp. Justificarea întreruperii a fost, la un moment dat, lipsa banilor pe care primarul de la Alexandria a atribuit-o partenerilor din alianța politică nefuncțională la Teleorman, în urma unor controverse pe bani publici, la vremea respectivă. Motivul oficial al stopării șantierului, potrivit celor de la Compania Națională de Investiții (CNI), ar fi identificarea unor neconcordanțe în proiectul tehnic.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la CNI SA cu nr.70351/12.12.2022, vă comunicăm faptul că pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Casă de Cultura în municipiul Alexandria, județul Teleorman”, vă transmitem faptul că ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fost emis în data de 08.07.2020. Dat fiind faptul că pe parcursul execuției lucrărilor au fost identificate unele neconcordanţe în proiectul tehnic, antreprenorul şi dirigintele de şantier au întocmit o notă de constatare fapt ce a condus la sistarea lucrărilor începând cu data de 17.03.2021. Astfel, documentația tehnică la faza de execuție a fost revizuită și ulterior prezentată și aprobată în cadrul consiliului tehnico-economic al CNI SA, în data de 29.09.2022. Menţionăm că la momentul actual lucrările se află în execuție, noul termen de finalizare fiind la data de 26.08.2023”, a explicat directorul general Manuela Irina Pătrășconiu, într-un răspuns pentru Liber în Teleorman.

În realitate, nici astăzi nu se lucrează la Casa de Cultură, dar poate că acum motivul este reprezentat de temperatura scăzută de afară.

Reamintim că șantierul Casei de Cultură din Alexandria, locaș care a fost mulți ani tributar restaurantelor, sălilor de sport sau firmelor de pază, a început în august 2020, deși apărea printre obiectivele de investiții ale primarului Drăgușin de prin 2015. La finalizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură din Alexandria” se urmărește punerea în valoare a spațiilor neconvenționale, în scopul desfășurării de activități cultural-artistice, dar și stimularea dezvoltării sectorului cultural în municipiul reședință de județ.

Până ca acest deziderat să devină realitate, Casa Culturii din capitala Teleormanului se transformă într-o ruină definitorie pentru zona centrală a municipiului și pentru primarul Victor Drăgușin, care se laudă după zeci de ani de condus primăria că abia acum „reconstruiește Alexandria”…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. CE TE POTI ASTEPTA DE LA psd DUPA CE TOT JUDETUL A AJUNS O RUINA SUB CONDUCEREA „MAREATA psd-ista” DE 33 DE ANI? HOTI IN FRUNTE CU DRAGNEA, GADEA, SLABESCU, TATU, DRAGUSIN, TABACITU, DUMITRESCU. PE UNDE TREC DISTRUG, RUINEAZA, TALHARESC TOT IAR CONTURILE SI AVERILE LOR SUNT TOT MAI GRASE….. CE FAC POLITIA, PARCHETUL, DNA?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teo și portretele sale – lansare de carte la Biblioteca Marin Preda

Următorul articol

Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu 35 milioane de euro

Cele mai recente articole de Actualitate