liberinteleorman.ro

Casa de Cultură din Alexandria a ajuns o FANTOMĂ! Polistirenul a zburat în jurul scheletului rămas din clădire

Autoritățile se laudă de ani buni că reabilitează Casa de Cultură din Alexandria, care arată ca după bombardament de câteva luni. Spunem autoritățile, fiindcă Primăria Alexandria, adică primarul Victor Drăgușin, își arogă meritele la finalizarea unui proiect, dar aruncă vina pe CNI atunci când șantierele sunt întârziate sau stopate. Au trecut zeci de ani în care lăcașul Culturii din Alexandria nu a fost funcțional pentru cultură și când, în sfârșit, a intrat în modernizare, lucrările s-au oprit după câteva demolări, care fac edificiul să arate ca după război. Acum, o parte din acoperiș a fost luat de vânt, iar bucăți bune de polistiren au zburat în jurul scheletului rămas din clădire.

Firma care a câștigat licitația – CARINA & FLORI S.R.L., cu domiciliul fiscal în satul Cosmești, dar cu sediu secundar în București, fondată de Florea Tane, nu mai lucrează la reabilitare din toamna anului trecut. Poate nici nu are timp având în vedere că această companie a obținut 6 contracte în valoare de 52.569.979 RON / 10.839.171 EURO prin SICAP.

Proiectul Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Casa de Cultură în municipiul Alexandria”, predat de către beneficiarul lucrărilor-U.A.T. Alexandria către investitorul C.N.I. S.A. Bucureşti” figurează a fi „în derulare”, pe site-ul www.cni.ro. În realitate, de luni bune nu se lucrează deloc la proiectul care costă 27.001.268,00 lei. Casa de Cultură este într-un stadiu avansat de degradare și a rămas doar o „fantomă” a edificiului impozant de altădată.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Județean Teleorman lansează un proiect pe „Anticorupție prin etică, integritate și transparență”

Următorul articol

Două jucătoare ale CSM Alexandria, convocate la lotul național de senioare

Cele mai recente articole de Actualitate