Analfabeții din Primăria Zimnicea promit premii cu… cratimă

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Primarul orașului, dl. Petre Pîrvu, v-a premia pentru efortul lor, toți elevii, cu rezultate deosebite la învățătură“…

În mod evident, acest text nu ne aparține. El este o culme, până la urmă, a experienței și pregătirii celor care au devenit, grație aptitudinilor ieșite din comun, consilieri de imagine ai Primăriei Zimnicea. Niște angajați de seamă, care au toate motivele să fie mândri de realizările lor în domeniul scrisului și suntem siguri că și când vine vorba despre citit ar sta la fel de bine. Pentru că noi aici, în câteva cuvinte foarte expresive, identificăm întregul potențial al celor care lucrează în administrația publică din Teleorman. Vorbim, până la urmă, despre o performanță. Căci cine pe lumea asta a mai văzut niște copii cu rezultate deosebite la învățătură premiați de niște oameni care nu știu că nu se pune cratimă în forma de viitor a verbelor?

Ce s-a întâmplat?

În cursul zilei de astăzi, Primăria Zimnicea găsea un “motiv de mândrie” în rezultatul de excepție al unui elev din localitate, pe nume Vlad. Totul era perfect în regulă, până când consilierul care a scris postarea a decis să anunțe că primarul din Zimnicea, Petre Pîrvu, va premia elevii cu rezultate bune. Dar a anunțat greșit. Gramatical. Acum, noi știm că nici Petrică Pîrvu nu este vreun campion al gramaticii, dar ne gândeam că măcar consilierii lui știu cât de cât să scrie. Ei bine, nu.

Postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Zimnicea a fost imortalizată și a devenit virală peste zi. În loc să se bucure că au devenit din nou celebri, analfabeții din instituția publică menționată au decis să gestioneze lucrurile cum știu ei mai bine: ștergând postarea și lăsând analfabetul neidentificat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*