Dragnea despre Dăncilă, direct de la Rahova: „Fiecare alege cât de mult vrea să se facă de râs!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

După cum știm, Dragnea a avut o discuție din spatele gratiilor cu fosta lui consilieră, Anca Alexandrescu, discuție din care reiese clar ca lumina zilei că fostul șef al PSD o consideră pe Viorica Dăncilă responsabilă de cazarea lui forțată la Penitenciarul Rahova. În a treia parte a interviului, difuzat în această seară pe postul TV, Realitatea Plus, Dragnea a venit cu amănunte suplimentare despre relația sa cu Viorica Dăncilă, dar și despre vacanțele în familie, în care cei doi puneau la cale soarta țării.

Totuși, este interesant de remarcat felul în care fostul șef al PSD aruncă acum asupra Vioricăi Dăncilă întreaga responsabilitate pentru emiterea ordonanței privind amnistia și grațierea, susținând că însăși Dăncilă i-a spus că vrea să dea amnistie și grațiere. Totul în cadrul unei conversații private, între patru ochi, care ar fi avut loc undeva pe Valea Prahovei, unde Dăncilă și Dragnea se întâlniseră pentru a petrece o scurtă vacanță cu familiile.

Dragnea se arată astăzi foarte indignat de faptul că atât Dăncilă, cât și Tudorel Toader, au susținut că el le-a forțat mâna în vederea emiterii amnistiei și grațierii.

Codurile penale și astăzi în România sunt în mare parte neconstituționale, mie mi se pare ceva foarte grav. Nu s-a discutat despre amnistie și grațiere. Acuma, despre amnistie și grațiere, prima discuție cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie sau martie 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după amiază sau sâmbătă după amiază, eram acolo cu familiile și tocmai se însera, era zăpadă și mi-a zis: ”Domnu președinte, aș vrea să ieșim puțin afară să vă spun  ceva.” Am ieșit afară și mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Bine, i-am spus să se gândească bine, să țină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiție atunci când am propus-o pentru funcția de prim ministru și nu am avut o discuție pe această team până în momentul în care mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanță de amnistie. Că ea, cât a fost europarlamentar, a avut multe poziții în legătură cu nedreptățile din justiție și că sunt multe dosare care au fost contrafăcute și că ei nu-I tremură genunchii. “Viorica, până la urmă sunt deciziile tale, dacă ți le asumi, bine, dacă nu, nu. Dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, n-am discutat despre așa ceva.” A, că ulterior, peste câteva luni, venea și-mi spunea: “Nu mai vreau să dau amnistie”, îi ziceam că e în regulă, apoi iar zicea că vrea să dea amnistie… Eu nu vreau discuții cu Dăncilă sau Tudorel Toader. Fiecare alege cât de mult vrea să se facă de râs.„, a punctat Dragnea în interviu.

Lipsa de reacție a Vioricăi Dăncilă în urma interviului este, însă, destul de grăitoare cu privire la adevărul sau minciuna din spatele cuvintelor lui Dragnea. Pentru că, în realitate, trebuie să fii orb ca să nu vezi că Dăncilă se teme de Dragnea și acum, așa cum s-a temut toată viața ei.

Și, în consecință, ea nu va avea curajul de a-și pune fostul șef în ipostaza de mincinos, chiar dacă este clar ca lumina zilei că ea n-ar fi avut inițiativă nici să folosească toaleta fără acordul lui Dragnea, darămite fără să-l consulte cu privire la amnistie și grațiere.

Dar Dragnea are acum posibilitatea unică pentru un condamnat de a-i speria din spatele gratiilor pe cei pe care îi consideră adversari sau responsabili de căderea lui. Și o face cu ajutorul unui post de televiziune central, care n-a încheiat încă așa zisele dezvăluiri ale lui Liviu de la Rahova.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*