liberinteleorman.ro

Ziua Națională a României a fost serbată cu fast la Alexandria

1 decembrie 2015

Monica Vasilescu1 decembrie (2)

1 decembrie (4) 1 decembrie (3) România a împlinit, astăzi, 97 de ani de la făurirea statului național unitar. În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat o „Rezoluţiune“ care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul cu România. Cu acest prilej, autorităţile din Alexandria au marcat cu fast importantul eveniment, ce s-a desfăşurat în faţa monumentului din fața Palatului Administrativ, nealiniindu-se la o serbare anostă, așa cum a hotărât Președinția să se facă la nivel național.

1 decembrie (1)Garda de Onoare a Garnizoanei Alexandria a întâmpinat oficialităţile judeţului cu marşul de onoare, după care manifestările au continuat cu slujba de Tedeum, oficiată de un sobor de preoţi de la Episcopia Alexandriei şi Teleormanului și cu alocuțiunile personalităților locale, dedicate zilei de 1 Decembrie. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat: prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, subprefectul județului Alexandru Ceciu.

Au urmat depuneri de coroane din partea tuturor instituțiilor deconcentrate, a partidelor politice și a unităților de învățământ. Au venit cu coroane partide precum PSD, UNPR, PNL, ALDE, PRM, PRU, dar cel mai frumos s-a prezentat PMP, cu o coroană tricoloră, depusă de trei copii îmbrăcați în costum popular. Nu doar aceștia au dat semnale că transmit mai departe spiritul patriotic, ci și cercetașii Alexandriei, Centrul local FRIENDS, copii care au depus, de asemenea, o coroană.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Detaşamentului de onoare al cadrelor din MAI, toate acestea în prezența a sute de alexăndreni, care și-au arătat sentimentele față de patrie mai mult decât de obicei, mulți dintre aceștia purtând cocarde, eșarfe în culorile drapelului sau steaguri. Patrioții au avut parte și de un spectacol cultural-artistic, susținut de elevii de la Palatul Copiilor Alexandria și de la școlile generale din localitate.

După festivităţile oficiale, autorităţile locale au pregătit un meniu ca de sărbătoare pentru toți cetățenii aflați la eveniment. Pe platoul din faţa sediului Finanţelor, participanții au primit, după obicei, fasole cu cârnaţi, dar şi un pahar cu vin fiert sau ceai cald, după preferințe.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Parada Modei Naționale

Următorul articol

Porunca lui Drăgușin: Să nu pronunți numele Titirișcă în… consiliul local!

Cele mai recente articole de Actualitate