liberinteleorman.ro

Parada Modei Naționale

1 decembrie 2015
Advertisement

moda Carmen Dumitrescu

Se zice că adevăratul Haloween la români e 1 Decembrie, pentru că toți se deghizează în patrioți. Noi nu putem confirma că așa stau lucrurile, patriotismul fiind un sentiment prea intim pentru a fi judecat, dar știm sigur că Ziua Națională este nu doar un prilej de a ne celebra țara, ci și unul de a ne etala ținutele vestimentare țipătoare. Și nici anul acesta n-a constituit o excepție, multe dintre doamnele care au luat parte la ceremonia dedicată Zilei Naționale la Alexandria fiind desprinse parcă din revistele fashion. Adevărul e că nu apare mereu prilejul de a purta mânecuțe albe și gulere brodate, așa că pentru multe dintre doamnele de vază ale județului statul în frig vreme de mai bine de două ore a meritat.

Pe de o parte, am remarcat-o pe Viorica Dăncilă, europarlamentarul nostru preferat, care pe lângă coafura de inspirație populară, a venit înveșmântată într-un palton de culoare roșie, amintind subliminal de partidul de apartenență, brodat cu motive populare negre. Pe sub paltonul foarte elegant, doamna europarlamentar purta o ie, ale cărei mâneci albe constituiau dovada patriotismului incontestabil al politicianului.

La mică distanță de Viorica Dăncilă s-a aflat prefectul județului Carmen Daniela Dan, îmbrăcată și ea ca în cataloagele de modă. Paltonul corai, brodat discret cu o danteluță neagră, i-a pus din nou în valoare primei doamne a județului feminitatea și eleganța, iar fusta, decorată cu motive populare, le-a amintit tuturor că patriotismul nu moare. Ba chiar arată foarte bine pe un obiect vestimentar ales cu atenție.

moda2Consilierul local Andreea Broșteanu s-a prezentat la eveniment într-un palton foarte înflorat, asortat cu o pereche de ciorapi decorați foarte original. De altfel, am remarcat la doamna Broșteanu pasiunea pentru ciorapi colorați, așa că nu ne-a mirat deloc apariția ei foarte vie în cadrul evenimentului.

Restul doamnelor prezente, precum consilierul Gina Curea sau Silvia Cobârlie, au optat pentru paltoane colorate, omițând totuși să-și arunce pe ele vreo ie sau vreo fustă de inspirație tradițională. Oricum, per ansamblu, vestimentația înaltelor doamne ale orașului a constituit un motiv în plus pentru auditoriu să petreacă ore întregi în frig, fiind foarte clar că nu le vom mai vedea prea curând atât de aranjate ca astăzi. Și le garantăm că parada modei naționale, la care au pus cu toate umărul, a fost mai apreciată decât parada militară, care oricum e desuetă și se desfășoară în fiecare an după aceleași rigori plictisitoare.

4 Comments

  1. Poate parada țațelor! Fomeile astea nu știu și ele că la asemenea momente se aleg niște culori neutre?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Parohia Trivale II a serbat hramul Bisericii „Sfântul Apostol Andrei“. Zeci de credincioși și preoți au fost alături de părintele Bogdan Nedea

Următorul articol

Ziua Națională a României a fost serbată cu fast la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitatea politică