liberinteleorman.ro

Ziua Drapelului pus invers

27 iunie 2016

Monica Vasilescu

IMG_8285Ieri a fost Ziua Drapelului Național al României.  Conform legii, autoritățile publice organizează cu acest prilej manifestări cultural-educative consacrate istoriei patriei, având caracter evocator. Așa s-a întâmplat și la Alexandria, deși aici conștiința națională se răsfrânge doar în discursuri pompoase menite a mângâia inimile auditoriului cu sensibilitatea din glasuri.

Dacă în India vaca e sacra, iar în tot cuprinsul Regatului Unit, oamenii poartă în piept flori de mac roșu, care simbolizează preţul de sânge plătit de cei căzuţi în lupte, la noi simbolul e atât de respectat încât e pus invers. ”Înfăptuitorii” steagului  arborat ieri la Alexandria au fost foarte absorbiți de patriotism și au pus capse de prindere pe lungime. La ceremonie, reprezentanții MAI nu au sesizat din prima gafa, nici nu au mai stat să analizeze direcția și au început să ridice steagul conform sistemului de prindere aferent. Nococ cu Fane Tăbăcitu, care a trecut prin multe ceremoniale la viața lui și cunoaște mai bine decât oricine normele de etichetă, astfel că a reglat barbaria la timp.  Noi nu mai comentăm nimic, considerând că sunt suficiente neînțelesurile din stindardele naționale, mai ales că revoluționarii de la 1848, care au arborat steagul tricolor ca simbol al luptei lor, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea pe mâna cui au ajuns flamurile tricolore.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lecția umilinței de la condamnat…

Următorul articol

Orașul Videle și-a sărbătorit cei 48 de ani de existență

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss