liberinteleorman.ro

Lecția umilinței de la condamnat…

27 iunie 2016

Monica Vasilescu

dragneaForfotă mare la Consiliul Județean Teleorman. A venit condamnatul! Da, marele Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru furt de voturi și-a adus aminte de Teleorman și a venit să asiste la învestirea lui Gâdea. A fost pentru prima dată când baronul nu s-a așezat la prezidiu, în calitate de șef, ci a stat pe margine, ca un invitat. Desigur, nu un invitat precum toți ceilalți. Pentru că lui Liviu Dragnea îi place să fie aclamat.

El a impus standarde foarte ridicate celor cu care avea o relație personală sau de prietenie și nu s-a arătat îndeajuns de sensibil pentru a le acorda celor care stăteau la coada lui șansa de a-și face cunoscute intențiile. Ca atare, de această dată, doar Victor Drăgușin i-a putut atrage atenția condamnatului, obținând de la el câteva tet-a-tet-uri, deși în alte rânduri îi aștepta minute în șir băgarea în seamă. Nici către Ică Calotă, colegul de scaun și de parteneriat politic, nu și-a îndreptat privirea, cu toate că acesta a făcut câteva eforturi susținute să-i smulgă măcar o grimasă, fiind mult mai interesat de Faceebok, căruia i-a dedicat mare parte din ceremonia la care a participat. La un moment dat, în timpul ședinței extrem de solemne, când, posibil, era mare plictiseală pe Net, cu un comportament rigid, plin de atitudini dominatoare, Liviu a ieșit pe ușa sălii mari de la CJ. Convoiul i s-a supus fără niciun gest, doar doi – trei consilieri, plus parlamentarii Florinel Dumitrescu și Valentin Boboc au rămas pe loc. Din lipsă de atenție, probabil. Au urmat câteva declarații de presă din care nu am reușit să reținem decât afirmația bruscă, fără să-l întrebe nimeni, că va candida la alegerile din noiembrie (căci, vorba aia, condamnarea la doi ani cu suspendare este o frecție la un picior de lemn). Va candida numai cu acordul lui Adrian Gâdea, pare-se. După această glumă bună, singura pe care am gustat-o din toată înșiruirea discursului fără conținut, baronelul i-a băgat în ședință pe toți pesediștii, inclusiv pe cei din dotarea ALDE, pentru a le alege vicepreședinții. Iar cu asta și-a atins scopul venirii cu intenția precisă de a demonstra cine este tătucul, i-a demontat discursul lui Gâdea, care a vorbit serios despre colegialitate și bună înțelegere între consilieri și a plecat glorios.

Calvarul a durat cam 30 minute, timp în care politrucii aferenți partidului au înțepenit pe scaune cu capetele plecate. S-au pocăit și au dat ascultare Domnului! Domnului Dragnea! A fost o altă lecție pe care au primit-o supușii condamnatului definitiv, de la care au învățat că pământul gravitează în jurul Lui. O lecție despre capul plecat, despre statul în genunchi și despre umilință. Căci, până la urmă, viaţa toată este o îndelungată lecţie a umilinţei, iar lui Liviu Dragnea îi plac elevii silitori.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Corul bocitoarelor, la Inspectoratul Școlar Teleorman! Unul plânge că pleacă, altul că vine

Următorul articol

Ziua Drapelului pus invers

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss