Orașul Videle și-a sărbătorit cei 48 de ani de existență

în Cultură

13518063_1186166698081128_1293778931_o Carmen Dumitrescu

Finalul săptămânii trecute a fost unul foarte antrenant pentru locuitorii orașului Videle, care au celebrat, alături de autorități, împlinirea a 48 de ani de la înființarea comunității lor. Zilele de 24 și 25 iunie au fost, astfel, pline de momente artistice și festive cu totul și cu totul speciale, pe care videlenii nu le întâlnesc des. De aceea, pe strada din fața Parcului Videle a fost plin de oameni, toți bucuroși că au ocazia de a se bucura împreună de niște momente speciale. Vineri, a avut loc un simpozion în cadrul oferit de Amfiteatrul Liceului Teoretic Videle, cu tema “Videle – trecut și prezent”, la care au participat instituțiile de învățământ din oraș, în ideea consolidării ideii de comunitate prin referirea la evoluția istorică a urbei.

13551002_1186166644747800_2071093203_nTot vineri, în fața parcului, a avut loc un program artistic, susținut de Grădinița nr. 1 și Școala Gimnazială nr.2 din Videle, alături de care s-a aflat și celebrul Ansamblu Vlăsceanca, cunoscut deja pentru performanțele lui, dar și pentru ambiția de a duce în țară și în lume tradițiile județului Teleorman. Ziua de vineri s-a încheiat cu un spectacol artistic, care a atras foarte multă lume, în cadrul căruia au susținut recitaluri Marcel Fota, Diana Matei și Taraful Cleante, dar și What’s Up.

13480286_1186166648081133_129390551_nNici sâmbătă, videlenii nu s-au simțit mai puțin entuziaști, pentru că în cursul zilei de 25 iunie, primarul Nicolae Bădănoiu i-a premiat pe toți copiii valoroși ai orașului, indiferent de domeniul în care ei au performat anul acesta. Seara, în fața publicului foarte numeros, au urcat pe scena amenajată în fața parcului Virginica Neagu, Alexandru Ungureanu și Crush, iar totul s-a încheiat cu un spectacol marca Ruby and Band.

Cele două seri de spectacol au fost prezentate de Gabriel Argeșeanu, iar publicul s-a declarat foarte entuziasmat de felul în care evenimentul a fost organizat la Videle. Primarul Nicolae Bădănoiu ne-a mărturisit, cu emoție în glas, că acest eveniment a reprezentat pentru el o nouă șansă de a demonstra că e determinat în a aduce o stare de spirit nouă în Videle și că este pregătit să-și urmeze drumul administrativ cu și mai multă implicare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*