liberinteleorman.ro

Valentin Ștefan Dragnea domină agrobusiness-ul în Teleorman – Subvenții de 1,6 milioane de euro de la APIA

Advertisement

Valentin Ștefan Dragnea, fiul fostului politician condamnat Liviu Dragnea, s-a impus în fruntea „moșierilor” din Teleorman. El a primit suma considerabilă de 1,6 milioane de euro, prin Nutrelo Group, reprezentând subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2023.

Nutrelo Group, firma la care Valentin Ștefan Dragnea deține pachetul majoritar (80%) desfășoară o gamă diversificată de activități, inclusiv cultivarea de cereale. Pe lângă producția agricolă, firma deține și un punct de lucru în Portul Turnu Măgurele, la Dana 1. Cantitățile impunătoare de cereale, care ajung la peste 200 000 de tone anual, subliniază greutatea Nutrelo Group în peisajul agrobusiness-ului din regiune.

Reamintim că Juniorul lui Dragnea, la 34 de ani, are acțiuni la zeci de firme, unele mai bănoase, altele în drum spre faliment sau radiate. Amintim doar câteva dintre societățile prin care trece numele Dragnea: PANTOFI LUX ȘTEFAN – S.R.L. – domeniu principal de activitate în grupa CAEN 152 – fabricare încălțăminte, NUTRELO GROUP S.A. – cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, TRIDENT 51 SRL – Comerț cu amănuntul al peștelui, crustaceelor și molustelor, în magazine specializate, FERMA SALCIA DISTRIBUTION SRL – Comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne, BUCHAREST RESIDENCE S.R.L. – Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, PEARL ASSET MANAGEMENT S.R.L – închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, AGREMENT CORBEANCA CITY SRL – acvacultura în ape dulci, STAL ENERGY SRL – Producția de energie electrică.

Cine este Nutrelo Group SA…

Pentru a ajunge la ce ne interesează, am pornit analiza de la o altă firmă din portofoliul de businessman al lui Valentin, ZOOVEG, societate înființată în 2010 într-o localitate stăpânită de Dragnea – Lița –  născută sub patronajul lui Pitiș Petre, care avea o participare de 99% din capitalul social, respectiv 99 părți sociale, alături de Barac Daniel, cu o participare de 1%. Firma a fost radiată din data 30 decembrie 2014, după care ZOOVEG 2010 – S.A. a devenit NUTRELO GROUP – S.A., conform Rezolutiei nr. 2359/11.05.2018 a ORC Teleorman. Nutrelo Group SA are același sediu în comuna Lița din județul Teleorman și, ca obiect de activitate, “Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”.

Până să-și mute aactivitatea la Nutrelo, ZOOVEG a cerut un împrumut și avea restanțe la mai mulți arendatori. ”Pentru îmbunătățirea activității curente la ”Zooveg 2010 – S.A. se aproba contractarea unui credit cu valoarea de 50.000 lei – prin creditarea societatii de catre actionarul Dragnea Valentin Stefan, urmand ca presedintele consiliului de administratie – dl Dragne Ilie Liviu, sa semneze contractul in numele societatii si sa stabileasca termenii contractuali impreuna cu creditorul”, se arată într-o decizie a adunării generale a asociaților.

Mai trece puțin timp și observăm că societatea NUTRELO GROUP – S.A. se dezvoltă. Membrii consiliului de administrație ai NUTRELO aprobă cumpărarea imobilului – teren intravilan in suprafata de 9.865 mp, situat in localitatea Lita, lot 3, jud. Teleorman, proprietatea VEL MORAR – S.R.L. (o altă firmă în care este asociat Dragnea Valentin Ștafan), inscris in cartea funciara cu nr. 20034 UAT Lita nr.topografic 20034, la pretul de 36.900 eur, platibil in lei la cursul BNR, din ziua plății.

Într-o altă adunare Generala a Actionarilor NUTRELO GROUP – Dragnea Valentin Stefan, Putineanu Gabriel și Dragne Ilie Liviu – se hotaraste contractarea urmatoarelor credite:  Credit achizitie teren pentru productia agricola, in valoare de 4.000.000 lei, pe o perioada de 5 ani; – CARD CREDIT BUSSINES, in valoare de 80.000 lei, pe o perioada de 24 luni. Garantiile propuse constau in: ipoteca imobiliara asupra imobilului cu numar cadastral 20111, intabulat in Cartea funciara nr. 20111 a localitatii Turnu Magurele, judetul Teleorman; notificare de includere in plafonul de garantare FGCR, pana la 80% din valoarea creditului; contract de ipoteca mobiliara asupra conturilor curente ale S.C. NUTRELO GROUP – S.A., actionarul unic al S.C. GRANSILOZ – S.R.L., deschise la CEC BANK – S.A.; contract de fidejusiune incheiat la vremea respectivă cu Dragne Ilie Liviu, Dragnea Valentin Stefan, Putineanu Gabriel.

Citiți și:

Firmele lui Dragnea, acuzate că ”trag țeapă” și falsifică actele arendatorilor!

Famiglia Dragnea „pescuiește” la Corbeanca după ce i s-a luat Belina

Teldrum își vinde bunurile! Cumpărătorul: Dragnea JR

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ Mutările lui Valentin Dragnea în jocul afacerilor de familie

SURSE. Valentin Dragnea: „Mâine vreau sa am 2 miliarde pe masă, fără prea multă gălăgie. Nu-i am, vă bag pe toți unde vă este locul!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bani pentru centuri! Un antrenor din Teleorman este acuzat de practici neloiale

Următorul articol

Recomandările Direcției de Sănătate Publică Teleorman pentru perioadele cu temperaturi scăzute

Cele mai recente articole de Actualitate