liberinteleorman.ro

Firmele lui Dragnea, acuzate că ”trag țeapă” și falsifică actele arendatorilor!

Monica Vasilescu

O ”bandă de hoți”. Așa îi numește pe cei care se ocupă de firmele lui Dragnea o doamnă a cărei familie a dat în arendă 5 hectare de pământ. Daniela Dragu ne-a spus că, începând cu anul 2008, bunicul său a încheiat un contract, pe cinci ani, cu firma TelDrum pentru arendarea pământului, societate care, în timp, și-a schimbat denumirea în Gransiloz, AgroTrust și actualmente în Nutrelo Group SRL. După expirarea perioadei, familia sa nu a dorit să ducă mai departe colaborarea și i-a înștiințat pe arendași că nu va prelungi contractul. A avut, însă, o surpriză: contractul era falsificat.

”Încă din 2008 am avut contract de arendare cu Teldrum. În 2013 am descoperit că au falsificat contractul. A expirat și ne-am exprimat dorința de a nu-l prelungi. De la societate ne-au spus că nu este expirat, contractul are valabilitate 10 ani. M-am uitat și nu este semnătura bunicului meu și a nimănui din familie. După aceea, am avut altă surpriză: societatea a intrat în insolvență și nu a anunțat pe nimeni. Am consultat datele de la Registrul Comerțului și am văzut că a preluat-o Nutrelo Group. Problema actuală e că nu ne-am luat arenda. Înainte ne contactau ei telefonic să ne dea banii. Acum, am sunat eu și îmi tot spun de câteva luni că sunt foarte ocupați. Am contactat-o pe doamna Sonia Neagu, care a devenit din jurist director, și mi-a spus să nu mă duc la firmă, că mă caută ea, să-i dau un cont în care să vireze banii. I-am dat contul, dar nu am primit niciun ban. Nici nu mai răspunde la telefon. Am fost la sediul firmei și doamna s-a ascuns, mi s-a spus că nu este la birou. Am făcut și plângere la DNA. Contractele au fost falsificate împreună cu primarul de la Slobozia Mândra, Ștefan Marinel. El i-a sugerat cândva bunicului meu să semneze o foaie în alb. Am primit și amenințări de la el, dar nu îmi este frică, eu am documente pentru tot ceea ce afirm. Avem mari probleme cu această bandă de hoți, care înșeală lumea pentru a rămâne cu pământul persoanelor care semnează contract de arendă cu societățile pe care le înființează ei… Vreau să demasc tot”, a declarat Daniela Dragu.

Se pare că situația nu este una singulară, mai mulți arendatori având restanțe la încasarea banilor de la această firmă, ai cărei reprezentanți nu pot fi contactați telefonic. Din date oficiale aflăm că, în 15.10.2018, Tribunalul Teleorman a decis fuzionarea Gransiloz SRL cu SC Nutrelo Group SRL, prima societate fiind radiată.

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Victor al lui Dăncilă este consilierul socrului lui Victor Ponta

Următorul articol

Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu, a fost achitat de Curtea de Apel București

Cele mai recente articole de Actualitate