liberinteleorman.ro

Bani pentru centuri! Un antrenor din Teleorman este acuzat de practici neloiale

9 ianuarie 2024
Advertisement

Un antrenor care s-a ocupat o vreme de copiii de la Ciolănești, sportivi talentați care cu greu fac față cerințelor materiale din competițiile de kempo, este acuzat de înșelăciune. El ar fi primit sponsorizări nejustificate, cerea sume de bani pentru centuri.

Odată cu ascensiunea copiilor din Ciolănești în lumea sportului, povestea lor a cunoscut o întorsătură șocantă, dezvăluind un scandal ce implică un antrenor care s-a dovedit a fi un impostor, spun părinții. Impactul evoluției celor mici a atras atenția mediului online, generând sponsorizări pentru echiparea sălii și suport financiar pentru taxele de concursuri. Astfel, antrenorul Sorin Constantin a fost acuzat că a profitat de situație în mod necinstit.

Situația s-a agravat în luna noiembrie, atunci când antrenorul a decis să renunțe să îi mai pregătească pe copii. Motivul acestui gest radical a fost expunerea faptelor necorespunzătoare comise de Constantin pe parcursul unui an. Patru părinți au confirmat că acesta cererea bani nejustificat, pretenții financiare în schimbul obținerii centurilor într-un timp mult mai scurt, centuri care se obțin în urma multor ani de antrenament.

Aceste cereri presupuse constau în sume considerabile, începând de la 1000 de lei pentru centura verde și ajungând până la 1500 de lei pentru centura maro, bani pe care doar doi dintre cei patru părinți i-au plătit. Mai mult, se pare că antrenorul a obținut și alte sume sub pretextul achiziționării de echipamente, dar banii nu au fost niciodată utilizați în acest scop.

„Și-a mai însușit 800 lei de la alți doi părinți pretextând că vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente, deși acești bani nu au fost folosiți niciodată pentru asta. Toate echipamentele (saltele, sac de box, mănuși, căști, veste) au fost cumpărate din banii proveniți din sponsorizări (pot dovedi cu facturi și contacte)”, ne-a spus un părinte.

Mai mult, acesta spune că bărbatul nu a putut dovedi niciodată că este antrenor, de aceea nu are clubul lui, copiii fiind legitimați la un club din Timișoara. „În mod normal ca să fie antrenor trebuie să aibă studiile liceale și din câte știu nu le are”, a spus părintele.

„A profitat de entuziasmul nostru și de puținele cunoștințe pe care le aveam despre acest sport. S-a ridicat împreună cu ei și în loc să aprecieze lucrurile bune pe care alții le-au făcut pentru copii și implicit pentru el, a văzut o oportunitate de a vrea cât mai mult pentru el. Am anunțat și Federația de Kempo, dar nu am primit nici un răspuns”, a mai afirmat părintele.

Totodată, se pare că în timpul deplasărilor la competiții, acolo unde copiii participau neînsoțiți de părinți, antrenorul impunea costuri suplimentare pentru cazarea la hotel, justificând aceste cheltuieli prin propriile sale necesități financiare. Aceste acuzații sunt confirmate de părinții afectați. „În deplasările unde mergeau copiii mai mari (neînsoțiți de părinți) costurile camerelor de hotel „costau” cu ceva mai mult în plus (spunând că și el are cheltuielile lui), fapt pe care îl pot confirma părinții. Și multe alte nereguli pe care acest om le-a făcut. Am toate facturile cu tot ce s-a cumpărat pentru sală și mărturiile părinților”.

Reamintim că micuții campioni din Ciolănești au căutat sprijin pentru pasiunea lor. Ei fac Kempo de aproximativ un an și cinci luni și au întâmpinat dificultăți cu spațiul și deplasările, neavând niciun sprijin de la autoritățile locale.

Precizările antrenorului

În replică, antrenorul spune că a avut o ceartă cu două-trei persoane, care întotdeauna aveau ceva de obiectat. El spune că în schemă a intrat politicul, în speță USR, care ar fi sponsorizat echipa și se făcea propagandă la sală pentru anumite persoane. În legătură cu bani pentru centură, acesta spune că o centură maro o poți lua într-un an sau mai mult, depinde de stil și de pregătire. ”Trebuie să ai o vârstă și să fii dotat din punct de vedere tehnic, iar suma de 1500 lei este corectă și dă către federație sau asociație, nu o iau eu. Este vorba despre kenshinkan. Niciodată nu am primit niciun ban. Am decis să plec pentru că am avut mai multe divergențe. Am fost la un ultim campionat unde un copil a pierdut în finală o luptă, se poate întâmpla. Din cauza faptului că li s-a părut că au fost nedreptățiți, au început să înjure președintele federației, arbitrajul, s-au comportat foarte urât, au dat cu picioarele în gard. Acei oameni au văzut ce s-a întâmplat. Nu li s-a mai permis accesul la competițiile kempo pentru totdeauna, a spus domnul președinte. Am ajuns înapoi la sală, la Ciolănești, nu aveam curent electric și nici căldură. Am zis să mergem pe un generator. Una dintre fete a zis că antrenorul trebuie să se ocupe de absolut tot. Eu am spus că nu-mi permit să dau câteva sute de lei bune să întrețin aici în condițiile în care eu sunt din Roșiori și fac naveta. Nu le-a convenit situația. Am plecat de acolo, nu puteam să vin cu bani de la familie, de acasă. Eu le-am promis că îi pot antrena și pot scoate niște rezultate, nimic mai mult. Nu am nimic de ascuns. Mi-a dat bani doar Gabi Florea – 1000 lei pentru banner, dar am mai pus bani de la mine, că nu au fost suficienți. Nu am avut nicio reacție pentru că sunt învățat să rabd, asta înseamnă arte marțiale, nu să dai cu pumnii din prima. Acte am de instructor, vi le pun la dispoziție, problema a fost că dânsele au vrut să mă dirijeze. Le-am făcut cadou copiilor o excursie la Straja pentru a le mulțumi că am lucrat împreună. Eu mi-am plătit singur camerele mereu, nu mi-a susținut nimeni deplasarea. Nu vreau să intru în polemici, acolo sunt alte interese”, a spus antrenorul Sorin Constantin.

Campionii de la Ciolănești – Sportivii au nevoie de sprijin pentru a face performanță

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bărbat reținut pentru că a furat produse alimentare, în ajunul Crăciunului

Următorul articol

Valentin Ștefan Dragnea domină agrobusiness-ul în Teleorman – Subvenții de 1,6 milioane de euro de la APIA

Cele mai recente articole de Actualitate