Teldrum își vinde bunurile! Cumpărătorul: Dragnea JR

în Actualitate/Actualitatea politică

Pocurorilor le este greu să facă legătura între Teldrum și Dragnea. De ani de zile se „străduiesc” investigatorii să cerceteze cele mai mari tunuri date în Teleorman și în țară prin firma care a câștigat toate licitațiile publice importante deși la o simplă privire asupra schemelor și schimbărilor din societățile controlate de familie se observă relațiile de subjugare. Acum, la peste 4 ani de când se află în insolvență pentru a șterge urmele, au fost scoase la licitaţie mai multe active ale societăţii TEL DRUM SA şi au fost adjudecate terenuri agricole în suprafaţă totală de 279,78 hectare cu suma totală de 1,15 milioane euro… de către NUTRELO GROUP SA (CUI/CIF: 27202818), firmă controlată de Valentin Ştefan DRAGNEA, potrivit supervizor.ro.

Mai mult, exisă anunţate licitaţii, cele mai importante bunuri scoase la vânzare fiind un teren forestier de 219 hectare, 6 loturi de pădure în suprafaţă totală de 421.594 mp (42,15 hectare)… şi 28 de cerbi (la preţul total de 12.070 euro, exclusiv TVA).

Prima tentativă de vânzare a acestor active este programată pe 25 august 2022 (detalii AICI), iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.116/87/2018, al debitoarei TEL DRUM SA, este programat pe 5 octombrie 2022.

Ștefan Valentin Dragnea – fiul condamnatului Liviu Dragnea a avut întotdeauna succes în afaceri, pentru că „a muncit, nu a scris prostii”, după cum ne-a spus tatăl său în urma unei întrebări pe acest subiect. Compania deținută de junior a avut încasări uriașe anul trecut și l-a făcut unul dintre cei mai bogați afaceriști din județul cel mai sărac. 42,5 milioane lei este cifra de afaceri a firmei Nutrelo Group SA. Acesta deține mai multe afaceri, precum compania imobiliară Bucharest Residence, Granziloz SRL care a fuzionat cu Nutrelo Group, 50% din „Ștefan Burdea Shoes”, etc.

Inculpat în TELDRUM

Seniorul Dragnea este inculpat la DNA în dosarul Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul “Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, s-au instituit sechestru asigurator şi poprire asiguratorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei “asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un teren – situat în municipiul Turnu Măgurele, cu suprafaţă de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia; un apartament – tot în Turnu Măgurele, cu suprafaţa de 80 mp, două autoturisme – Skoda Superb şi BMW X5 şi conturi deţinute de Liviu Dragnea.

De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman unui partid.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*