liberinteleorman.ro

Un băiat de 16 ani, în COMĂ după ce poarta de fotbal a căzut peste el – Nereguli grave la terenul de sport

Advertisement

Un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut peste el o poartă de fotbal, care nu era asigurată. Adolescentul se află internat în comă profundă la spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

IPJ Teleorman cercetează cazul

La data de 13 mai, a.c., ora 18.30, polițiștii au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un cetățean cu privire la faptul că, pe terenul de fotbal din comuna Segarcea Vale, ar fi căzut un copil.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lunca, constatând că cele sesizate se confirmă, în sensul că, un tânăr de 17 ani, din comuna Segarcea Vale, județul Teleorman, în timp ce se afla pe terenul sintetic de fotbal, din comună, s-ar fi urcat pe bara transversală a porții de fotbal, în împrejurări care vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi căzut cu aceasta.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea tânărului, fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Dosar penal înainte de tragedie

Terenul de sport din comună este nou și a avut probleme de execuție, existând un dosar penal în acest sens. El a fost construit de firma CONSTRUCT UNIC WEST SRL, înființată chiar în anul în care a obținut contractul la Segarcea, singurul de asemenea importanță pe care îl are în portofoliu până în prezent. Lucrarea a costat 424248.91 (peste 85.000 euro).

Un cetățean din comună a făcut în cursul timpului mai multe sesizări și petiții referitoare la neregulile identificare la această lucrare.

„În cursul anului 2022, Primăria comunei Segarcea Vale a construit un microteren de sport cu suprafața de beton acoperit cu mochetă sintetică. Perimetrul a fost împrejmuit cu plasă bordurată zincată care a fost fixată de stâlpii de susţinere prin procedeul de sudură ceea ce a dus la reducerea rezistenţei la şocurile mecanice specifice acestei construcții (lovituri de minge). Numitul Bobe Mihael, primar de Segarcea Vale, a hotărât ca din banii publici să refacă gardul deteriorat deşi lucrarea se află în garanția oferită de firma executantă. Din postările patetice pe care numitul Bobe Mihael, primar de Segarcea Vale, le-a făcut publice pe rețelele de socializare, reiese că în infinita domniei sale bunătate şi condescendenţă înţelege că acolo este vorba de o infracțiune când recunoaşte că gardul a fost distrus cu intenție de tineri din comuna Segarcea Vale şi din alte comune. Cu de la sine putere a refuzat să depună plângere pentru identificarea persoanelor vinovate şi urmărirea recuperării prejudiciului trecând astfel la cheltuirea banilor publici în mod ilegal. Eu consider că a eludat demersurile legale conferindu-şi un soi de aroganță de vǎtaf. Primăria și banii publici nu sunt la cheremul acestui individ, motiv pentru care solicit să verificați dacă a fost înfiinţată o comisie care să constate daunele și s-a materializat în scris necesitatea reparațiilor înainte de formularea unei plângeri penale. Terenul de sport este monitorizat video conform spuselor primarului. Cumva, numitul Bobe Mihael, primar de Segarcea Vale, a protejat autorii acestei distrugeri?
Mai există un aspect asupra căruia vreau să verificați: gardurile din plasă bordurată nu se sudează pentru a nu se deteriora stratul cu care este protejat (zinc, vopsea, plastificare) ci se prind cu cleme metalice corespunzătoare fiecărui model de stâlp de susţinere”, arată o sesizare către Poliție.

CITIȚI ȘI: Mihael Bobe a transformat comuna Segarcea-Vale în propria moșie – dosare penale pe bandă

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

17.790 lei, salariul unui director în Consiliul Județean. Cât iau funcționarii începând din mai

Următorul articol

Școala Mihai Viteazul Alexandria – Locul 1 la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Cele mai recente articole de Actualitate