liberinteleorman.ro

Mihael Bobe a transformat comuna Segarcea-Vale în propria moșie – dosare penale pe bandă

Mihael Bobe este primar de câțiva ani, iar Primăria Segarcea Vale, pe care o administrează conform alegerilor locale, arată ca în evul mediu. Comuna este imaginea perfectă a unei localități din antichitate, iar oamenii spun că alesul lor și-a făcut un obicei din a se comporta ca pe propria moșie chiar dacă are la activ peste trei dosare penale pentru modul cum gestionează activitatea.

Primarul Bobe conduce o administrație publică locală cu multe semne de întrebare, fapt care îl poate transforma mai devreme sau mai târziu în viitor scriitor de cărți științifice. Nu de alta, dar primarul acesta chiar ar avea ce să povestească. De exemplu, ar putea expune, conform principiilor științei, cum a băgat un morman de bani în niște lucrări inexistente. Avem informația că Drumul Comunal 39 a primit bani pentru reabilitare, însă pietruirea ar exista doar în scripte că drumul nu l-a văzut nimeni primenit. Pentru asta există plângere penală la Parchet. Alte dosare ale sale privesc o groapă de gunoi săpată ilegal în care a aruncat gunoi plus cărți vechi și le-a acoperit cu buldozerul. Modernizarea școlii a fost făcută și ea de mântuială. A fost prevăzută cu fosă septică, însă, doar pe hârtie apare executată. Ulterior, când toaletele nu au funcționat, primarul s-a gândit să facă fosa, dar de data aceasta pe alți bani.

Un alt aspect penal privește un contract de telefonie prin intermediul căruia s-au achiziționat telefoane pentru primărie, numai că unul dintre aparate se află la fiul său, care locuiește la București. Nici plasmele nu au ajuns la sediul primăriei Segarcea, apropiații săi spun că TV-urile se află la primar acasă.

Despre aspectele penale din Segarcea vom mai face scriere în viitor, însă putem concluziona că localitatea poate fi caracterizată oricum, mai puțin una care are „siguranța unui trai mai bun”, definiție pe care se pare că o cunoaște doar primarul. Având pâinea şi cuțitul în mână, plus o majoritate în consiliul local, Mihael de la Segarcea conduce primăria spre dezavantajul consătenilor, care merg pe drumuri dezastruoase și inaccesibile și obiective de investiții invizibile.

Un pic peste 3000 de locuitori sunt în comuna compusă din satele Olteanca, Segarcea-Deal și Segarcea-Vale și ne întrebăm: e criză de politicieni sau criză de electorat? Noi credem că lipsa vine din ambele părți și le recomandăm oamenilor din Segarcea să-și facă altă comună, că pe aceasta au amanetat-o.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

S-a dat startul campaniei de colectare a deșeurilor electrice de mici dimensiuni

Următorul articol

Atitudinea lui Ioan Niculae către un polițist: „Cine e șeful tău?” – A condus cu 148/h

Cele mai recente articole de Actualitate