Trupa Vunk şi alţi artişti cunoscuţi au “dezgheţat” alexăndrenii de Ziua Naţională a României

în Actualitate/Actualitatea politică/Cultură/Timp liber

Monica Vasilescu

vunkPe un frig cumplit, câteva zeci de locuitori ai Alexandriei au luat parte la manifestările de Ziua Naţională a României, organizate cu fast, aşa cum s-a întâlnit în ultimii ani în capitala Teleormanului. Parada cadrelor militare din instituţiile arondate MAI, cu tehnica din dotare, a făcut senzaţie, fiind printre cele mai apreciate momente ale zilei de 1 Decembrie.

Îmbucurător a fost şi spectacolul în sine, susţinut de artişti consacraţi, cum ar fi: Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Silviu Biriş, Diana Matei, Taraful Cleante, Ansamblul Burnasul.

În acelaşi context, legendara Fanfară Militară ”Dealul Spirii” din București a susținut un nou concert din seria celor programate pentru Alexandria, aducând în faţa audienţei reprezentaţii ce nu se limitează doar la interpretări de tipul orchestrei simfonice, având momente muzicale variate, de la clasică, până la folclor, marșuri militare și interpretări instrumentale ale unor piese cunoscute.

Niciun inconvenient legat de natură nu a lăsat publicul să plece înainte a asculta atât de aşteptata trupă Vunk. “Vreau o ţară ca afară”, “Pleacă”, “Ne facem auziţi”, acestea sunt doar câteva dintre hiturile cu care alexăndrenii au rezonat şi pe care le-au aplaudat cu patos.

Totul s-a întâmplat cu implicarea Consiliului Judeţean Teleorman, a Primăriei Alexandria şi a Centrului Judeţean de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale Teleorman, care au spus şi în acest an “Iubesc România”, acţiune menită să semene stropi de spirit patriotic într-o zi de mare însemnătate pentru ţară.

Spre seară, un foc de artificii a luminat pentru câteva clipe cerul de deasupra oraşului, sporind strălucirea decoraţiunilor ce induc spiritul sărbătorilor, aprinse şi ele tot cu această ocazie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*