liberinteleorman.ro

Trupa Vunk şi alţi artişti cunoscuţi au “dezgheţat” alexăndrenii de Ziua Naţională a României

Monica Vasilescu

vunkPe un frig cumplit, câteva zeci de locuitori ai Alexandriei au luat parte la manifestările de Ziua Naţională a României, organizate cu fast, aşa cum s-a întâlnit în ultimii ani în capitala Teleormanului. Parada cadrelor militare din instituţiile arondate MAI, cu tehnica din dotare, a făcut senzaţie, fiind printre cele mai apreciate momente ale zilei de 1 Decembrie.

Îmbucurător a fost şi spectacolul în sine, susţinut de artişti consacraţi, cum ar fi: Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Silviu Biriş, Diana Matei, Taraful Cleante, Ansamblul Burnasul.

În acelaşi context, legendara Fanfară Militară ”Dealul Spirii” din București a susținut un nou concert din seria celor programate pentru Alexandria, aducând în faţa audienţei reprezentaţii ce nu se limitează doar la interpretări de tipul orchestrei simfonice, având momente muzicale variate, de la clasică, până la folclor, marșuri militare și interpretări instrumentale ale unor piese cunoscute.

Niciun inconvenient legat de natură nu a lăsat publicul să plece înainte a asculta atât de aşteptata trupă Vunk. “Vreau o ţară ca afară”, “Pleacă”, “Ne facem auziţi”, acestea sunt doar câteva dintre hiturile cu care alexăndrenii au rezonat şi pe care le-au aplaudat cu patos.

Totul s-a întâmplat cu implicarea Consiliului Judeţean Teleorman, a Primăriei Alexandria şi a Centrului Judeţean de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale Teleorman, care au spus şi în acest an “Iubesc România”, acţiune menită să semene stropi de spirit patriotic într-o zi de mare însemnătate pentru ţară.

Spre seară, un foc de artificii a luminat pentru câteva clipe cerul de deasupra oraşului, sporind strălucirea decoraţiunilor ce induc spiritul sărbătorilor, aprinse şi ele tot cu această ocazie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Cornel Ilie (Vunk): “Toată clasa politică este condamnată la resetare. Trebuie luată de la zero.”

Următorul articol

Ce treabă are Ciprian Gurban cu școala?!

Cele mai recente articole de Actualitate