Ce treabă are Ciprian Gurban cu școala?!

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

gurbanÎn afară de faptul că a urmat, ca tot omul, cursurile unei unități de învățământ, Ciprian Gurban, directorul de la Apa Serv SA, nu are alte implicații în curicula școlară actuală. Cu toate astea, el a fost propus de către consilierii locali ai Puterii să facă parte din consiliul de administrație al unei unități școlare din Alexandria.

Fiind component al acestui organism, Gurban trebuie să hotărască lucruri de importanță largă, de la ţinuta elevilor, la sancţionarea cadrelor didactice sau probleme de mobilitate în privința dascălilor. Ciprian va răspunde, laolaltă cu ceilalți membri, pentru performanţele şcolii, va aproba modalităţile de realizare a resurselor extrabugetare, va stabili utilizarea acestora în concordanţă cu planul de dezvoltare instituţională şi va aviza planurile de investiţii. Toate acestea, evident, nu gratuit, ci în schimbul unei retribuții care se ridică la câteva sute de lei, că, am aflat cu toții, Ciprian nici nu se dă jos din pat degeaba.

Ce merit are un tânăr precum Ciprian Gurban că primeşte această numire-codou? E simplu. Este membru de partid la PSD și a stat pe lângă cine trebuie, că sunt mulți tineri în formațiunea roșie, și frumoși, și pregătiți, dar pe ei nu-i vede nimeni, dacă nu stau alăturea sus-puşilor. Nu ştim dacă Gurban a fost un ilustru elev sau dacă domnia sa cunoaşte legislaţia actuală a Învăţământului, lucruri care au legătură cu apa de care se ocupă el în prezent doar prin faptul că noi toţi avem nevoie de hidratare, de aceea, ne întrebăm: ce treabă are Ciprian Gurban cu școala?! Probabil, va fi martor. Preocuparea de bază în prezent.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. De cand se platesc sedintele Consiliilor de Administratie din educatie? Voi cand scrieti asemenea ineptii, va interesati macar daca exista un dram de adevar in ce scrieti? Sunteti penibili!

  2. ca membru al consiliului de administratie al unei unitati de invatamanat nu ai remuneratie si spun asta in cunostinta de cauza nu pentru ca as lua apararea unui traseist politic care la varsta lui a sarit deja dintr-o barca in cealalta

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*