liberinteleorman.ro

Tică, poliţistul turmentat şi accidentat

4 iulie 2014

Costel TicaMonica Vasilescu

Poliţaiul Tică este din nou în acţiune. Nu la locul de muncă, aşa cum ar fi de preferat pentru a putea închega o mapă profesională de om în slujba statului, ci printr-o ispravă din categoria lipsei de respect față de reguli. În fişa postului îi este specificat să fie impunător şi să le ceară altora să respecte legea, dar el însuşi uită de legalitate când e cuprins de euforie.

Presa locală a mai relatat despre zecile de dosare nesoluționate care-i stau pe masă lui Costel Dicu Tică, șeful Postului de Poliție Rurală din comuna Furculești. Sute de furturi și alte nereguli cărora acesta nu le-a dat de cap îi sunt pata neagră din întreaga carieră de poliţist, care ar fi fost una de succes, având însuşiri pentru a isprăvi.

Ar fi putut face lucruri măreţe, spun cei apropiaţi lui, dacă nu ar avea patima băuturii. Viciul nu ar fi de condamnat, dacă nu i-ar cauza neplăceri. Cum ar fi accidentele rutiere. Multe tamponări a avut la activ cel care ocupă întâia funcție de răspundere publică la secția rurală de poliție din localitatea amintită. Cel mai recent datează din zilele trecute, atunci când, sub influenţa alcoolului fiind (neoficial vorbind), Costel Tică a intrat cu maşina în alte autoturisme. Pe surse, unii spun că “omul legii” ar fi tamponat autovehiculul unui important de la Consiliul Judeţean Teleorman şi, fiindcă nu s-a înţeles cu acesta, au venit colegii săi poliţişti să rezolve tărăşenia. Conflictul a fost tranşat ca prin minune, bănuim, cu o bună mediere a poliţiştilor veniţi la faţa locului. Întrebată cum s-a soluţionat tamponarea lui Tică, Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, a declarat că evenimentul – o tamponare uşoară – nu a fost înregistrat, fiind rezolvat pe cale amiabilă.

Dacă buşirea curentă s-a făcut nevăzută, cea datată în urmă cu două luni i-a cam avariat autoturismul poliţistului din Furculeşti şi, implicit, imaginea. Multă lume din zonă vorbeşte despre accidentul din Spătărei, acolo unde şeful de post a intrat în plin într-un alt autoturism, aflându-se sub stăpânirea coniacului, băutura sa favorită, după cum vin zvonurile, pe care noi nu le credem, dar le luăm în seamă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

6 Comments

  1. are o sticla de suc, isi pune coniac in ea si zice ca bea suc. toata ziua sta mort. cand il cauti nu poti sa-ti faci treaba. a facut trei patru accidente in ultimul timp. vai de capul lui.

  2. cel mai mare betiv, politai in viata.
    e vai de noi, locuitorii din furculesti, mosteni, spatarei etc.
    nimik nu face, decat sa bea.

  3. dna Vasilescu poate reusiti sa imortalizati si mizeria crunta din curtea postului de politie Furculesti,ambalajele vorbesc de la sine despre preocuparile superpolitistului Ticone italianul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tinerii social-democraţi şi-au propus să ajute administraţia la curăţarea parcurilor pentru copii

Următorul articol

Echipa CSS Alexandria a obţinut titlul de campioană a României la minibaschet feminin

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss