liberinteleorman.ro

Teleormanul tuturor discrepanţelor. Unii au vile cu piscină, alţii… case în ruină

30 iunie 2014

Carmen Dumitrescu

În Teleorman, Robin Hood ar avea mult de lucru. Şi nimeni nu mai face nici măcar eforturi pentru a contrazice această evidenţă, fiind deja notorie, la nivel naţional, situaţia paradoxală a unui judeţ extrem de sărac, plin de oameni indecent de bogaţi. Discrepanţele au devenit deja un aspect definitoriu pentru judeţul tuturor contradicţiilor, aşa că oamenii s-au resemnat, deşi fiecare dintre ei ştie clar că dacă s-ar utiliza contravaloarea a doar două dintre vilele acestea în interesul comunităţii, confortul fiecăruia dintre cei care trăiesc acum de pe azi pe mâine ar creşte considerabil. Dragnea, Niţulescu, Calotă, Drăghici, Pârvulescu, Fişcuci, Pitiş şi mulţi alţii sunt exemple relevante pentru felul în care Teleormanul poate fi un judeţ al oportunităţilor. De fapt, sunt zone în Alexandria, unde vilele dau trecătorului senzaţia că a ajuns într-un oraş în care prosperitatea e la ea acasă. Asta, evident, dacă pe partea cealaltă a străzii pe care e situat câte un veritabil mausoleu personal, nu s-ar afla cocioabe în paragină, case în ruină, dovezi clare ale sărăciei în stare pură. Şi atunci… nu poţi face altceva decât să sesizezi contrastele şi să te întrebi cum e posibil ca într-un judeţ atât de sărac să poată trăi oameni atât de bogaţi.

Despre vila celui care a făcut Teleormanul celebru la nivel naţional se discută ani întregi.

vila lui Liviu dragneaLiviu Dragnea n-a făcut niciun efort pentru a-şi masca bunăstarea, astfel că mausoleul de pe strada Ion Creangă poate deveni, în timp, un punct de atracţie turistică al judeţului. Toată lumea ştie că vila vicepremierului este impresionantă, dar nu mai impresionantă decât anexele şi facilităţile pe care politicianul şi le-a pregătit pentru el, pentru familie şi, de ce nu, pentru prieteni. Terenul de tenis, dar şi curtea extrem de spaţioasă, toate sunt dovezi ale unei griji pentru acumulare, grijă pe care teleormănenii simpli nu-şi permit s-o manifeste. Totuşi, bogăţia în sine nu poate fi blamată. Ea poate fi doar indicată şi comparată cu felul în care arată un judeţ întreg. Şi pe lângă vila lui Dragnea, judeţul Teleorman are aspectul general al unei case în ruină…

vila lui Samuel CalotaSamuel Calotă este unul dintre prosperii judeţului. Dovada este aceeaşi: imobilul situat pe strada Ion Creangă, în apropierea casei lui Dragnea. De fapt, este vorba despre două clădiri, una mai impresionantă decât cealaltă, complimentate atent şi cu bun gust de nişte autoturisme cu valoare însemnată.

vil;a lui George DraghiciNumele lui George Drăghici s-a aflat o vreme destul de îndelungată pe scena politicii teleormănene, chiar dacă, în lupta sa interioară pentru afirmare, omul de afaceri a prevalat în faţa politicianului. Şi, pentru că niciun succes de răsunet nu rămâne nerecompensat, Drăghici are, la momentul acesta, una dintre cele mai frumoase case din Alexandria. Cu o structură inedită, casa pare a fi mai mult o încercare artistică decât un loc de pus capul pe pernă în linişte şi confort. E adevărat că în acest moment, relevanţa lui Drăghici pe scena politică a scăzut vizibil, din nefericire, însă superba clădire demonstrează că, dacă ştii să-ţi abordezi situaţia cu pragmatism, vine un moment în care nici nu mai contează unde ai câştigat şi unde ai ratat, pentru că ai reuşit să laşi admirabile urme… imobiliare.

vila in constructie a lui Teodor NItulescuTeodor Niţulescu a fost întotdeauna genul de politician cu simţul banului. Aşa se face că după o carieră politică frumoasă care s-a derulat pe parcursul câtorva ani buni, liderul democrat-liberalilor din Teleorman are în posesie un veritabil conac. Dar, probabil, din dorinţa de linişte interioară şi exterioară, Niţulescu şi-a acumulat resursele la Gresia. Toată lumea ştie că n-are rost să vorbeşti despre casa lui Dragnea dacă n-ai văzut moşia lui Niţulescu. Doar că Dragnea a ales să-şi pună bunurile la vedere, spre deosebire de Niţulescu care a decis că e mai bine ca oamenii să ştie cât mai puţin şi să vadă cât mai puţin. Până acum a nimerit-o, pentru că pe el televiziunile centrale nu l-au hărţuit ca pe Dragnea, Gresia nefiind vreun punct de referinţă pentru nimeni, dar iată că ultimii ani l-au făcut să-şi reconsidere atitudinea şi să înceapă construcţia unei case impresionante şi în Alexandria, unde are apartamentul în care locuieşte, chiar dacă imobilul nu este situat pe vreo stradă principală, ci într-o zonă discretă a oraşului, pe strada 1907. Casa este încă în construcţie, dar din ce se poate vedea de la stradă, promite să fie o clădire de mare impact estetic în zonă.

cocioaba4

Şi alţi politicieni au case impresionante în Alexandria. Proaspăt intrat pe scena politică, după ce a făcut probabil o influzie serioasă de capital în PNL, Eugen Pîrvulescu este actualmente perceput ca unul dintre “bogaţii” judeţului. Poate că nu este mai bogat decât Almăjanu, dar cu siguranţă are suficiente bunuri, mobile şi imobile, care să vină în sprijinul acestei opinii. Dar Pîrvulescu a ales să impresioneze nu prin imobilul în care locuieşte, ci prin maşina pe care o conduce, fiind probabil de părere că nu-ţi poţi purta casa în spate ca să faci impresie. Cu maşina e altceva… Alături de el, pe firmamentul prosperilor judeţului stau personaje precum Marian Fiscuci sau Petre Pitiş, fiecare dintre ei interesaţi de acumulare, demonstrând această apetenţă prin câte un imobil superb, care stimulează resemnarea miilor de teleormăneni care-şi fac veacul prin garsoniere sau case ruinate. Fie că operează pe creier, fie că obţin performanţe care ajung să spună ceva despre un judeţ care-şi merită bogaţii.

7 Comments

 1. Pe primar l-ati uitat? Pe singurul om din Alexandria care are vila construita pe teren inchiriat de la primarie l-ati uitat? Pai cum vine asta? Halal libertate si asumare! Inca un ziar jenant…Rusine ar trebui sa va fie ca folositi notiunea de libertate cand nu sunteti decat doua penibile muritoare de foame platite de Pirvulescu sa il faceti vedeta pana la alegerile din 2016. Rusine!Rusine! Rusine! Una l-a lins pe Dragnea pana nu a mai putut, iar alta pe Nitulescu si acum v-ati gasit un alt stapan. Vai de mama voastra de proaste, n-aveti pic de rusine…

  • victor, daca te semnezi cu numele real promit sa iti deschid si tie ziar.
   iti voi sponsoriza toata ctivitatea, cu o singura conditie.
   sa dai un test de limba, literatura si gramatica romana.
   ai 1000 de euro pe luna de la mine daca faci articole bune.
   te rog sa raspunzi aici cu numele/emailul tau si luam legatura

 2. stimate victor, aka muiza vaculeanu, in locul tau as tacea din gura, jenibilo, mai intai invata sa scrii, iti sugerez exercitiul asta incepand cu scrierea preturilor cartofilor in piata, ca de atat esti buna. suntem cu ochii pe tine

 3. daca te uiti putin mai incolo, ai sa vezi ca scrie de rau si de dragusin, este vorba de articolul cu discursuri identice.
  in plus, din cate vad si in acest articol, se da si in acest pirculescu.

  asadar, muritori de foame sunt aia care comenteaza de rau, ca le e frica sa nu li se fure osul pe care si asa nu i., au
  vi se pregateste ceva, lipitorilor

 4. se pare ca aparitia acestui ziar a bagat in frica „scriitoarele si scriitori” la fituicile aservite politic din tr, adica mai ales din alexandria.
  pentru ca, o data cu politicienii corupti demascati, o sa fie demascati si cateii lor care latra si musca pe tot felul de site-uri.

  ups!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Poliţia teleormăneană nu a găsit furăcioşii celor 21.000 euro şi 42.500 lei nici cu mascaţii

Următorul articol

”Ar trebui să milităm cu toţii de acum încolo ca şi la Alexandria să se întâmple ceva”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss