liberinteleorman.ro

Modelul baronului, copiat la indigo! Câte case are servantul lui Dragnea – Mihai Putineanu?

15 aprilie 2016

Monica Vasilescu

putineanu mihaiSlăvescu Putineanu Mihai a învăţat de la Liviu Nicolae Dragnea că locuinţa reprezintă una dintre cele mai importante embleme ale bunăstării. Un individ care are în proprietate o casă, un apartament sau o vilă se poate considera un om aproape împlinit. Pe acest considerent, putem crede că Mihai Putineanu este de-a dreptul fericit în aceste clipe, dacă privim ogrăzile sale, despre care apropiaţii spun că ar fi patru la număr.

Pe modelul căpitanului de județ (idolul său în viaţă), care a avut ”capacitatea” de a realiza o gospodărie modestă pe patru locuri de casă, cu ieșire la două străzi importante din Alexandria, Putineanu a agonisit, la o vârstă nu foarte înaintată, cam aceleaşi posesiuni, cu mici diferenţe de nivel.

Casele sale nu dau pe-afară de somptuozitate, ceea ce ne face să intuimIMG_2696 că niciuna nu are teren de tenis sau piscină în curte, dar sunt suficient de aranjate astfel încât să facă impresie bună, cel puţin pe strada Mihail Kogălniceanu din Alexandria. Din informaţiile noastre, Mihai, alături de familia sa, tranzitează doar una dintre case, acolo unde are şi unul dintre birouri. Nu ştim regimul celorlalte locuinţe, dacă ele sunt închiriate sau goale, dar au racordare la apă menajeră şi gaze, fapt care denotă că sunt locuibile.

De unde are Putineanu bani de case…

Aceasta este una dintre întrebări, atunci când auzim despre orice om cinstit, aflat la jumătatea vieţii, că este proprietar imobiliar. Ştim că este modă națională să-ți cumperi case din meditații, aşa că nici la Mihai nu ar fi exclus să fi procedat aşa, dacă luăm în calcul și faptul că a-i învăța pe tineri istorie i-a ocupat o parte din timp. Plus că, să nu uităm, profesorul Slăvescu Putineanu Mihai a devenit, peste noapte, om de afaceri. Într-una dintre case şi-a făcut firmă. Este vorba despre Agrotrust SRL Alexandria, societate care se preocupă de creşterea bovinelor şi care a stârnit controverse încă de la înfiinţare, adică din noiembrie 2008. Mai mult, în ultima vreme, Mihăiță se duce și la Teldrum ca la el acasă. Nu am aflat încă de ce bate drumurile acolo, dar facem săpături.

Cine este Mihăiţă

Înainte de a-i număra casele, ar fi trebuit să facem prezentarea personajului şi să vă spunem cine este Mihai Putineanu, pentru că în afară de pesedişti şi câţiva oameni care au mai citit despre el în ziarul Liber în Teleorman nu ştie foarte multă lume ce învârte omul lui Dragnea prin judeţ.

După profesorat, acolo unde l-a găsit Dragnea şi l-a năştit, evoluţia finului a izbucnit. El a aterizat direct în administraţia locală, a ocupat funcţia de director al Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională, instituţie publică sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, pe vremea când Dragnea era tătuc, fiind, ulterior, director de cabinet al marelui pesedist. De atunci, totul a început să fie prea puţin pentru el, aşa că a mai fost încredinţat cu o misiune, aceea de director al Asociației Euro Teleorman, un ONG alimentat cu bani grei de primăriile din judeţ pentru a organiza, de 10 ani, Parada Europei, un concurs pentru elevi de unde trag foloase politicienii.

Desigur, asta nu e tot. După ce i-a mai cărat haina o vreme, însărcinare care i-a adus și porecla ”cuierul”, baronul l-a recompensat cu un SRL. I-a dat pe mână firma Agrotrust, care ar fi fost creată cu scopul de a prelua ferma Dona, o afacere extrem de discutată la vremea ei, despre care presa a tot scris, iar organele au tot citit şi au tot făcut… nimic.

Aici mulge Mihăiţă cele mai multe vaci, după care varsă la PSD multe milioane de lei, aşa cum s-a dovedit în timp.  Dar banu achitat a rentat până la ultimul leu, după cum se vede, că Dragnea l-a omenit cu vârf şi îndesat, astfel încât acum Mihai face parte din categoria persoanelor de bine care, după o muncă istovitoare la birouri, se duc ”acase”…

P.S.: Auzim prin târg că pupilul ar cam fi fost luat la şuturi din PSD şi ar fi purtat oarece negocieri cu PNL. Totuşi, noi nu mai credem de mult timp în SF-uri şi ştim că Slăvescu Putineanu Mihai este obligat de împrejurări să rămână finul, administratorul de firme, fostul șef de cabinet, actual și veșnic slujnic al lui Liviu Nicolae Dragnea.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Traian Băsescu vine la lansarea candidaților PMP Teleorman

Următorul articol

Dan Botez a lansat o nouă carte: „Funcționarul public în Dreptul Penal”

Cele mai recente articole de Dezvăluiri

Don't Miss