liberinteleorman.ro

Teleormanul intră din nou în zodia inundațiilor. Situația e sub control, dar autoritățile rămân în alertă.

8 decembrie 2014
Advertisement

inundatii3Carmen Dumitrescu

Inundațiile au devenit deja manifestări periodice în județul Teleorman. Defrișările, dar și lipsa de grijă a oamenilor cu privire la protejarea mediului înconjurător au făcut ca județul să se lupte, în fiecare anotimp, cu un nou episod dramatic, amintind oamenilor cât de neputincioși sunt în fața calamităților naturale. Chiar dacă acum situația este ținută sub control, autoritățile rămân, însă, în alertă, pentru că sunt așteptate noi ploi. Potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, codul portocaliu de pe râul Teleormanul a fost, momentan, ridicat și nu se poate discuta despre situații foarte grave în județ.

Se poate, însă, vorbi despre drama mai multor teleormăneni, ale căror gospodării au fost afectate de ape în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă, astfel că pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru protejarea oamenilor și a bunurilor lor. Este vorba despre gospodării din orașul Videle, unde două curți au fost inundate, dar și despre gospodării din satul Spătărei din comuna Furculești și satul Merișani din comuna Dobrotești. Ba chiar la Merișani a apărut astăzi o situație ceva mai problematică decât în alte zone, acolo pompierii roșioreni intervenind cu o autospecială pentru a evacua 30 de animale dintr-o gospodărie inundată.

inundatii1În cursul zilei de duminică, subprefectul județului, Alexandru Ceciu, însoțit de inspectorul șef al ISU Teleorman, s-a deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor iar verificările vor continua și în aceste zile, mai ales că se așteaptă noi precipitații în zilele următoare. Tocmai de aceea, autoritățile rămân în alertă iar la nivelul ISU Teleorman sunt pregătite rezerve de câte 20 de ofițeri în fiecare subunitate, în ideea asigurării intervenției rapide în caz de pericol. Potrivit subprefectului Alexandru Ceciu, există o avertizare cod portocaliu de inundații instituită din această noapte, valabilă până joi, astfel că e necesar ca autoritățile să rămână pe poziții: “Se va asigura permanența la Prefectură și la ISU, dar s-au și trimis instrucțiuni pentru asigurarea permanenței la nivelul comunelor. Situația este monitorizată continuu și dacă lucrurile se vor agrava, oamenii din zonele respective vor fi avertizați din timp, pentru a evita problemele. Sunt 8 localități afectate până la ora la care discutăm, însă vorbim acum doar despre anexe gospodărești”.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Olguța Șefu ar putea deveni următorul director al DGASPC Teleorman

Următorul articol

O fetiță a fost înghițită de apele pârâului Dâmbrovnic

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss