liberinteleorman.ro

Tel Drum își umple conturile cu alte 100 milioane lei

Compania VIP în județul Teleorman, TELRUM, face bani frumoși în plină pandemie cu virusul corona. Peste 100 milioane lei îi bagă Consiliul Județean Teleorman în conturi firmei pe care Liviu Dragnea o iubește.

Instituția i-a atribuit, în data de 6 mai 2020, firmei TEL DRUM, un contract în valoare de 109.479.943 lei (22.668.062 €) pentru ”Întreţinere curentă şi periodică pe timp de vară a drumurilor judeţene”.

Asta în timp ce dosarul TelDrum nu ”mișcă”. Fostul procuror șef al DNA, afirma, pe la finalul anului 2019, că speră că nu va mai dura mult și va fi dată o soluție legală în dosarul „Tel Drum”, în care fostul lider PSD Liviu Dragnea este suspectat, din 2017, de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri europene. Suntem în 20-20…

UPDATE:

Drept la replică – CONSILIUL JUDEŢEAN TELEORMAN

În data de 6 mai 2020, Consiliul Județean Teleorman NU a atribuit un contract în valoare de 22.668.062 €, ci a anulat procedura pentru întreținerea drumurilor județeneÎn virtutea dreptului la replică, vă transmitem spre publicare punctul de vedere al Consiliul Județean Teleorman referitor la acuzațiile aduse în articolul „Tel Drum își umple conturile cu alte 100 milioane lei”, semnat de Monica Vasilescu și publicat în data de 13 mai 2020, pe site-ul „Liber în Teleorman”.

Considerăm că datele publicate și care fac referire la instituția noastră sunt prezentate eronat, nedocumentat și într-un mod vădit tendențios, din dorința de a da o notă de senzațional și de a induce citirorilor ideea că activitatea angajaților Consiliului Județean Teleorman și a președintelui Ionel Dănuț Cristescu se desfășoară fără respectarea legslației în vigoare.Referitor la cele relatate de autoarea textului, facem precizarea că, în data de 6 mai 2020, Consiliul Județean Teleorman nu numai că nu a atribuit niciun contract în valoare de 109.479.943 lei (22.668.062 €), ci chiar a anulat, cu două zile mai înainte (4 mai 2020), procedura de atribuire având ca obiect „Întreținere curentă și periodică pe timp de vară a drumurilor județene Lot 1 – Zona nr.1 VEST”, care avea o valoare maximă estimată de 58.55.234 lei, fără TVA.De asemenea, menționăm că, în noiembrie 2019, Consiliul Județean Teleorman a încheiat un acord-cadru pentru întreținerea curentă și periodică pe timp de vară a drumurilor județene din Zona nr.2 EST a județului, contract despre care s-a mai făcut vorbire. Acesta a avut o valoare de 46.506.452,93 lei, cu circa 10% mai mică decât valoarea maximă estimată inițial și a fost încheiat pentru o perioadă de 4 ani. În baza acestui acord-cadru se încheie contracte subsecvente de lucrări pentru fiecare an, în care se stabilesc cantitățile de lucrări în funcție de starea de viabilitate a drumurilor județene.În ceea ce privește suma de peste 100 de milioane de lei la care se face referire în materialul de presă, aceasta reprezintă de fapt o valoare totală maximă estimată pentru ambele loturi ale procedurii, pentru o perioadă de 4 ani, care nu este obligatoriu de atins.Odată aduse aceste clarificări, vă anunțăm că instituția noastră vă pune la dispoziție orice informație aveți nevoie în scopul documentării pentru redactarea unor articolele referitoare la activitatea Consiliului Județean Teleorman, astfel încât să puteți oferi cititorilor site-ului „Liber în Teleorman” informații reale și lăsați deoparte postările de pe Facebook ale unora sau altora” – Consiliul Județean Teleorman Cabinet Președinte                                          

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Campanie umanitară: „Fii și tu eroul Andreei”

Următorul articol

Numărul testelor pentru depistarea COVID-19 în Teleorman a ajuns la 325

Cele mai recente articole de Actualitatea politică