Numărul testelor pentru depistarea COVID-19 în Teleorman a ajuns la 325

în Administratie/Sănătate/Social

Testarea prezenței coronavirusului în județul Teleorman se face și acum cu dificultate. În laboratorul coordonat de Direcția de Sănătate Publică nu s-a reușit până acum efectuarea a mai mult de 365 de teste, în timp ce aparatul destinat depistării COVID-19, cumpărat din bani publici de Spitalul Județean din Alexandria nu funcționează nici acum.

Și în timp ce în alte județe s-a depășit deja numărul de 10.000 de testări, la noi vorbim încă despre câteva sute. Desigur, teleormănenii au mai fost testați și înainte de primirea cu titlu de donație a aparatului pentru depistarea COVID-19 și, dacă e să contabilizăm și testele trimise la București, atunci numărul total de teste făcute teleormănenilor se ridică la 1040.

Numărul e infim, prin comparație cu județele din jumătatea vestică a țării, unde a început chiar testarea în masă a populației, ca parte a strategiei de luptă împotriva noului virus. În acest moment, numărul persoanelor afectate de COVID-19 în Teleorman se ridică la 106.

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate 213 de persoane.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*