liberinteleorman.ro

Soluțiile lui Epure Haralambie, candidatul PNL pentru Primăria Alexandria – INTERVIU

Epure Haralambie, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de primar al municipiului Alexandria, a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru Liber în Teleorman, despre motivele care l-au determinat să intre în cursa electorală și despre planurile sale pentru oraș. Acesta a evidențiat mai multe probleme cu care se confruntă Alexandria, subliniind feedback-ul primit direct de la locuitori. Printre acestea se numără lipsa locurilor de muncă și nivelul scăzut de salarizare. El a identificat aceste aspecte ca fiind strâns legate de lipsa investițiilor din municipiul capitală de județ.

În lumina acestor provocări, Epure Haralambie a subliniat că vrea să aducă o schimbare pozitivă în oraș și să ofere comunității oportunități reale de dezvoltare.

Reporter: În primul rând, vă rog să vă prezentați în câteva cuvinte pentru ca oamenii să vă cunoască mai bine.

Epure Haralambie: Am să încep cu latura personală. Am 42 de ani, sunt căsătorit și tată a doi copii, un băiat și o fată.

Despre partea profesională, cred că mare parte dintre alexăndreni știu că sunt medic veterinar, profesie pe care am practicat-o cu pasiune și dăruire până când am fost numit în funcția de prefect al județului Teleorman. Acum, am decis să intru în cursa pentru funcția de primar al municipiului Alexandria pentru că vreau o schimbare pentru orașul nostru și vreau ca această schimbare să fie în bine.

Reporter: Care considerați că sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Alexandria și care sunt planurile dumneavoastră pentru a le aborda?

Epure Haralambie: Sunt multe lucruri care nu merg bine în Alexandria și spun acest lucru bazându-mă pe ceea ce mi-au transmis oamenii. După cum cred că știți, după ce am demisionat din funcția de prefect, am avut întâlniri aproape zilnice cu locuitorii municipiului. Am parcurs străzile orașului, am vorbit cu cei pe care i-am întâlnit, iar mesajele lor sunt emblematice pentru Alexandria reală: lipsa locurilor de muncă sau, dacă vorbim despre cele existente, știm că nu sunt bine plătite. Asta trimite către o altă problemă – lipsa investițiilor. Dacă Alexandria și-ar fi deschis porțile către investitori, dacă ar fi creat un mediu propice pentru întreprinzători, mare parte din problema locurilor de muncă ar fi avut o rezolvare.

La fel de gravă este situația cu locurile de parcare. Una din soluții ar fi amenajarea de parcări supraterane, dar actuala administrație a pus asta doar în broșurile de campanie de acum 4 ani și atât.

Foarte mulți oameni se plâng de coeficientul de neînchidere practicat de Apa Serv. Și în acest caz, una din soluții este montarea de apometre inteligente, însă e mai simplu să iasă primarul și să arunce vina pe oameni și să-i acuze că fură.

Reporter: Ce măsuri propuneți pentru îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor publice în Alexandria?

Epure Haralambie: În programul meu de dezvoltare a municipiulUI Alexandria, am cuprins toate aspectele care necesită o atenție sporită, pornind de la creșterea numărului de proiecte cu finanțare europeană, la reducerea traficului prin oraș, prin modernizarea zonei de sud a centurii ocolitoare a orașului sau reducerea costurilor cu energia prin soluții de iluminat eficiente energetic. Tot în zona serviciilor publice, țin foarte mult la implementarea Ghișeului unic, astfel încât alexăndrenii să nu mai fie nevoiți să stea la cozi sau să fie plimbați de la un birou la altul. Un singur loc de depunere și ridicare documentelor este varianta optimă pentru cetățeni.

Reporter: Cum vedeți rolul culturii și educației în dezvoltarea orașului Alexandria și ce inițiative aveți în acest sens?

Epure Haralambie: Educația și cultura sunt piloni fundamentali în dezvoltarea unui oraș, nu putem vorbi de progres economic și social în lipsa celor două componente. În calitate de primar, voi susține și voi promova inițiativele ce vizează stimularea creativității, a competențelor, pentru că, astfel, orașul poate atrage talente, dar și investitori, de ce nu? De asemenea, sunt preocupat de oportunitățile pentru tineri și, în acest sens, voi crea hub-uri de inovație, centre în care tinerii talentați să poată face schimb de experiență.

Reporter: Care sunt strategiile dvs. pentru a stimula crearea de locuri de muncă în Alexandria?

Epure Haralambie: Una din soluții am menționat-o mai devreme. Atragerea de investitori duce în mod automat la crearea de locuri de muncă,  dar și la o creștere a salariilor. Pentru că o creștere a concurenței nu poate fi decât benefică pentru oameni. Și putem face acest lucru prin transparență, prin deschidere față de cei care vor să investească aici, prin sprijin pentru mediul de afaceri, prin tratament egal pentru toată lumea.

Reporter: Ce planuri aveți pentru a face Alexandria un oraș mai ecologic și mai sustenabil din punct de vedere al mediului?

Epure Haralambie: Cred că este destul de cunoscut faptul că m-am implicat tot timpul în campanii privind protecția mediului și îmbunătățirea calității aerului. Am participat la numeroase acțiuni de ecologizare sau de împădurire pentru că acord o foarte mare importanță acestor aspecte. Alexandria are mare nevoie de construirea unui depozit pentru deșeuri rezultate din demolări și resturi vegetale, la fel și de modernizarea infrastructurii de ape uzate sau a stației de epurare.

Reporter: Cum veți gestiona relațiile cu cei din comunitatea locală și cum veți implica cetățenii în procesul decizional al administrației publice locale?

Epure Haralambie: Printr-un parteneriat real și dialog deschis cu cetățenii. Ei sunt cei pe care îi vreau parte activă în tot ceea ce înseamnă viitorul orașului nostru.

Reporter: De ce ar trebui Victor Drăgușin să plece de la Primăria Alexandria?

Epure Haralambie: Pentru că a avut la dispoziție două mandate de viceprimar și patru de primar pentru a demonstra ce poate. A demonstrat exact contrariul – nu poate. E timpul să recunoască acest lucru și să ne lase pe noi să reparăm tot ce a stricat. E timpul să înceteze experimentele eșuate în Alexandria și să nu mai pună alexăndrenii în postura de victime ale acestor experimente.

Reporter: Aveți un mesaj pentru contracandidați?

Epure Haralambie: Da. Să lăsăm oamenii să decidă pe cine vor la Primăria Alexandria. Să oprească jocurile murdare, zvonurile și bârfele lansate prin cârciumi sau prin alte locuri, să renunțe la practicile obscure.

Reporter: De ce să voteze oamenii candidatul PNL – Epure Haralambie la alegerile din 9 iunie?

Epure Haralambie: Pentru că îmi doresc ceea ce-și dorește fiecare locuitor al Alexandriei: un viitor mai bun pentru orașul nostru. Am intrat în politică și am intrat în această cursă electorală pentru că, altfel, nu putem schimba nimic. Dacă nu ne implicăm, nu avem cum să ne așteptăm la rezultate diferite. Eu am decis să mă implic așa. Oamenii se pot implica în cabina de votare, cu buletinul și ștampila de vot. În acest mod, devenim cu toții parte a schimbării pe care ne-o dorim.

Advertisement

1 Comment

  1. Papagalul asta a fost la PSD 4 ani și nu a mișcat nimic langa Dragusin. Apoi a fost 2 ani prefect și nu a participat activ pe lângă Ministerul Economiei și Camera de Comerț Teleorman pentru a promova interesele economice ale județului. A avut destule șanse reale sa facă ceva. Nu mai susțineți un dezorientat 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Incendiu într-un bloc din Alexandria

Următorul articol

Circulație îngreunată la Buzescu de o nuntă cu zestrea la vedere

Cele mai recente articole de Actualitatea politică