liberinteleorman.ro

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri acţionează în Teleorman pentru limitarea pagubelor produse de inundaţii

12 decembrie 2014
Advertisement

inundatii4Carmen Dumitrescu

43 de localităţi din Teleorman au fost afectate în luna decembrie de furia apelor. Din fericire, precipitaţiile au încetat iar apele au început să se retragă. Totuşi, situaţia e încă departe de a se fi rezolvat. Potrivit autorităţilor competente, în dimineaţa acestei zile, în Teleorman erau înregistrate daune în peste 40 de localităţi şi 41 de persoane încă erau evacuate, cele mai multe dintre ele fiind din comuna Tătărăştii de Jos. În plus, bilanţul acestui episod de inundaţii arată că 264 de case au fost inundate în judeţ iar 22 de obiective socio-economice au fost afectate, în timp ce aproape 1000 de grădini, curţi şi anexe gospodăreşti au fost invadate de ape. În ceea ce priveşte infrastructura, se poate constata că în urma acestor inundaţii au fost avariate 16 poduri şi 189 de podeţe, aproape 23 km de drum judeţean şi 30 de km de drum comunal au fost acoperiţi de ape.

Din fericire, în acest moment, în comuna Beuca nu mai există cazuri de persoane izolate iar autorităţile fac în continuare eforturi pentru a împărţi apă potabilă şi alimente populaţiei, în zonă fiind afectate peste 80 de fântâni.

În continuare, se circulă cu dificultate pe mai multe sectoare de drum judeţean iar pe unele segmente de drum circulaţia este restricţionată pentru anumite tipuri de autovehicule, aşa că locuitorii judeţului sunt sfătuiţi de autorităţi să se informeze înainte de a pleca la drum dacă pe ruta aleasă se poate sau nu circula fără restricţii. În plus, pentru că mai multe fântâni din judeţ au fost afectate de inundaţii, oamenii sunt rugaţi să nu consume apă de acolo, pentru a evita orice pericol de îmbolnăvire.

Deşi în cursul nopţii trecute nu s-au produs modificări substanţiale în privinţa situaţiei din teren, autorităţile judeţene fac în continuare eforturi pentru a limita pagubele produse de inundaţii. Potrivit unui comunicat de presă transmis de ISU, “pentru rezolvarea situațiilor de urgență generate de inundații în județul Teleorman, pe teren acționează toate instituțiile ce au responsabilități în acest sens, dintre care: efective MAI (pompieri, jandarmi și poliție) – 174 de oameni cu 90 de mijloace specifice (motopompe, bărci, camioane) iar din cadrul altor structuri/CLSU ale localităților afectate 213 persoane cu 13 mijloace specifice. Pentru sprijinirea forțelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea în cursul zilei de astăzi au fost trimiși pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Argeș, Prahova, Olt, Călărași, Dâmbovița și Vâlcea, cu efective totale de 20 de subofițeri, 8 mijloace auto și  12 motopompe.”

Este important de precizat şi faptul că din data de 10 decembrie, pompierii militari teleormăneni au fost ajutați pentru evacuarea apei din curți/gospodării/locuințe, din localitățile afectate de inundații, de către 20 de pompieri militari bucureșteni, cu 6 motopompe.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ruinele conacului groazei de pe Ruscă îşi şoptesc încă povestea alexăndrenilor pasionaţi de mituri urbane

Următorul articol

Fotbal&baschet. Meci demonstrativ între fotbalistele de la Universitatea și baschetbalistele de la BCT

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss