liberinteleorman.ro

Și Petrică Gudac, președintele Tribunalului Teleorman, cere CSM să oprească protestele magistraților

Monica Vasilescu

Peste 30 de judecători – președinți și vicepreședinți de tribunale – au cerut, într-o scrisoare destinată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să restabilească ”autoritatea și prestigiul de care trebuie să se bucure corpul judecătorilor, prin stoparea acțiunilor ce exced rolului și statutului judecătorilor.

Concret judecătorii, despre care există indicii că ar fi apropiați PSD, solicită Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru Judecători să ia act de îngrijorarea pe care și-o manifestă față de ”escaladarea fără precedent a manifestărilor publice din partea unor colegi judecători, cu îndepărtarea acțiunilor revendicative de la cele ce se pot circumscrie nevoilor reale ale instanțelor judecătorești”.

Printre semnatarii scrisorii se află și președintele Tribunalului Teleorman, Petrică Gudac, cel care a precizat încă din prima zi de proteste că, la nivel de județ, activitatea instanțelor este de neclintit. El nu a dorit să-și exprime niciun punct de vedere pe seama Ordonanței de Urgență care nemulțumește o parte destul de importantă a colegilor săi și înțelegem tăcerea abia după ce ascultăm gura lumii, care spune despre onorata instanță că are o casă construită de Tel Drum. Asta a afirmat public Romică Părpălea, martor în dosarul Referendumul. „Am avut o întâlnire cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman”, a spus acesta, informație pe care nu putem să o confirmăm deoarece aceasta este considerată activitate privată, chiar dacă are, după cum se vede, repercusiuni publice.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Parada lui Dragnea revine în an electoral

Următorul articol

Compania Teldrum, penalizată cu 90.000 de euro pentru furtul de pietriș din râul Vedea!

Cele mai recente articole de Actualitate