liberinteleorman.ro

Parada lui Dragnea revine în an electoral

Mihai Putineanu, pe vremea când deținea șefia Euro Teleorman

Monica Vasilescu

Capitalismul de cumetrie e-n vogă, iar asta o știe toată lumea. Cu toții vedem cârdășia evidentă și demonstrabilă, care devalizează resursele materiale publice ale județului aflat într-o stare de dificultate economică nedeclarată oficial, despre care tot scriem și reluăm. E aproape un paradox că, în sărăcia lucie, SRL-urile de cartier, asociațiile sau ONG-urile conectate la bănetul statului au finanțe de paradă. La propriu și la figurat. Paradox pe care procurorii par să nu-l sesizeze, încă. Și am tot relatat despre alimentarea cu bani grei a Asociației EuroTeleorman, care ”suge”, de mai bine de 10 ani, majoritatea bugetelor publice ale primăriilor din județ. Ce face EuroTeleorman cu acești bani? Tot ce ne arată, public, este că organizează Parada Europei, un concurs pentru elevi de unde trag foloase politicienii.

În acte, EuroTeleorman este o organizație non-guvernamentală constituită în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații. Din componența Consiliului director fac parte câțiva aleși locali donatori de bani. Bani de la bugetul localității pe care o reprezintă, nu de la ei. Dacă la nivel de bârfă toată lumea știe că asociația lui Dragnea, pardon, a administrațiilor publice, primește sume colosale de la stat, oficial, nu a dat nimeni o situație concretă cu toții banii primiți. Știm doar că Primăria Alexandria dă asociației 10.000 lei lunar, iar Consiliul Județean Teleorman contribuie cu 50.000 lei pe lună. Sume un pic mai mici dau și alte primării, majoritatea cu primari PSD, dacă aveați vreun dubiu. În ochii cunoscătorilor de dedesubturi, asociația este protejată de Liviu Dragnea, s-a făcut pe vremea lui în TR și continuă să-i susțină… paradele. Parada Europei, mai exact, care se reia după câțiva ani în care nu a mai fost făcută. Poate și pentru că nu au fost ani electorali?! Asociaţia Euro Teleorman a organizat – marţi, 12 martie 2019, începând cu ora 10:00, la Sala Mică de Şedinţe din sediul Palatului Administrativ – tragerea la sorţi, etapă premergătoare evenimentului “Parada Europei”, în urma căreia au fost stabilite ordinea intrării în concurs şi ţara pe care fiecare liceu o va reprezenta anul acesta. La această întâlnire au participat, alături de reprezentanţi ai liceelor din judeţ, Dănuţ Cristescu – preşedinte al Asociaţiei Euro Teleorman, Valeria Gherghe – inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Oana Stoicescu – inspector şcolar pentru activităti extraşcolare și Mihaela Tudor – director executiv al Asociaţiei Euro Teleorman. La Paradă este așteptat, pe 9 mai, ca în fiecare an în care evenimentul a fost organizat, și Liviu Dragnea, iar noi invităm și procurorii pentru a cerceta acest cuib de bănet privit precum o filieră de ciordit bani publici.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Drăgușin vrea să-i dea primăria de-a gata lui Augustin

Următorul articol

Și Petrică Gudac, președintele Tribunalului Teleorman, cere CSM să oprească protestele magistraților

Cele mai recente articole de Actualitate