liberinteleorman.ro

Repararea drumului Furculești-Alexandria, un eșec costisitor – Nou VIDEO

20 decembrie 2023

„Modernizarea DN52 Alexandria – Turnu Magurele” a devenit subiect de nemulțumire constant pentru șoferi, întrucât și a doua porțiune asfaltată a suferit un eșec notabil. Constructorii, care au aplicat un strat de asfalt peste nisip și iar asfalt, au fost nevoiți să se întoarcă pentru a remedia defecțiunile apărute la scurt timp după finalizarea lucrărilor.

Lucrările inițiale, care păreau promițătoare, s-au dovedit a fi departe de a îndeplini standardele de calitate așteptate. Drumul, a cărui reabilitare a fost salutată inițial ca un pas înainte pentru comunitatea din zonă, a ajuns acum să fie o sursă de frustrare pentru șoferii care sunt nevoiți să tranziteze zona.

Constructorii au aplicat un strat de asfalt peste o structură formată din smoală, nisip și apoi din nou smoală, asemenea unui „sandwich cu înghețată”. Astfel, problemele au apărut rapid pe măsură ce asfaltul a început să se dezintegreze și nisipul să iasă la suprafață, transformând drumul într-o adevărată provocare pentru traficul rutier.

Valoarea totală a proiectului este de 173,788,706.87 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 118,554,534.46 lei, 15% contribuția proprie 20,921,388.42 lei, diferenta de 34.312.783,99 lei reprezentand valoare neeligibila inclusiv TVA.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de 53 luni, respectiv între data 01.08.2019 și 31.12.2023 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Contractul de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor de modernizare a DN52 Alexandria – Turnu Măgurele a fost atribuit de către CNAIR asocierii de firme Alexcor Trading SRL București – Impresa De Construzioni Ing. E. Mantovani SPA Italia  – Pegasus Engineering SRL București.

Cine este Alexcor Trading SRL București

Contractele pe bani publici semnate în Teleorman sunt adevărate daruri divine pentru cei care le câștigă. Practic, dacă reușești să semnezi un contract în județul Teleorman, îți duci cifra de afaceri la valori nebănuite, uneori mai mari decât tot ce-ai reușit să încasezi de la deschiderea firmei. Este și cazul companiei S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L, care are o vechime de 17 ani în domeniul lucrărilor de construcții, cu un profit net de 54.808.318 lei. Din datele financiare pe care am reușit să le accesăm rezultă că profitul firmei este de 1.097.931 RON, în creștere cu 109% în anul 2022. ALEXCOR TRADING este controlată de familia Ciocan din Caracal, prin intermediul Danielei Ciocan, asociat unic în firmă. Compania a fost deținută în acte, până în 2017 de Marcel Nicola din comuna natală a familiei Ciocan, Rotunda.

Pegasus Engineering SRL, legături cu Dragnea

În Teleorman, se știe, nicio firmă nu câștigă „lozul cel mare” dacă nu are trecere la partidul unic și, până nu demult, la Liviu Dragnea, personajul politic ofilit public în momentul de față, dar care a lăsat în urma trecerii sale prin politică un Teleorman subdezvoltat. Urmașii lui, însă, continuă să sugă județul de bani pentru lucrări de mântuială și am detectat asta prin analiza firmelor care lucrează în zilele noastre drumurile Teleormanului, la fel de prost și pe bani mulți precum defuncta TelDrum. De exemplu, firma asociată pentru dezastrul de pe DN 52 – Pegasus Engineering SRL are în trecutul său un nume care a ținut prima pagină a multor ziare și aproape toate firmele lui Dragnea, multe la număr. Este vorba despre DRAGNE ILIE LIVIU, care a administrat la un moment dat compania.

Pegasus Engineering SRL este firma care a obținut multe contracte costisitoare pentru bugetul public în cursul timpului. Printre cele mai interesante se regăsește și cel privind studii de fezabilitate, servicii de consultanță, analize, la Parcul Industrial inexistent al primarului de la Alexandria – Victor Drăgușin. 120.000 a încasat în 2019, plus alte contracte la Alexandria și Zimnicea.

Citiți și: Asfalt pe pat de nisip – o rețetă teleormăneană prin care se reface DN 52

Se repară reparația pe drumul „sandwich cu înghețată” Furculești-Alexandria

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Peste 100 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, de la începutul anului, în Teleorman

Următorul articol

Campania ,,Demnitate și curaj” ajunge la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate