liberinteleorman.ro

PROTEST spontan la APM Teleorman! Angajații sunt nemulțumiți de salarii

17 mai 2024

Angajații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman declanşează un protestat spontan astăzi, 17 mai 2024, orele 11:00-13:00, alături de angajații din celelalte Agenții Judeţene pentru Protecția Mediului, motivul fiind nemulţumirile cu privire la drepturile salariale.

​Salariaţii APM Teleorman subliniază discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii din alte agenții și instituții județene.

​Agențiile Județene pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor. 

​Nu se solicită privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor legitime, OUG nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi din alte sectoare de activitate bugetară nu a inclus şi sectorul de activitate bugetară care vizează domeniul protecţiei mediului.Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând amendamente pentru eliminarea discriminării salariale. Proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor legitime au fost ignorate. 

​Protestul spontan de astăzi este un prim semnal pentru guvernanți şi deputați. Angajații APM Teleorman sunt hotărâți și vor continua să protesteze până când nedreptatea salarială va fi înlăturată, a transmis Marius SMÎRCEALider Sindicat.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tânărul beat și fără permis de la Botoroaga, REȚINUT

Următorul articol

Un bărbat din Trivalea Moșteni, bătut până a ajuns la spital. Agresorii, reținuți

Cele mai recente articole de Actualitate