liberinteleorman.ro

Pădurea bujorilor: O minune naturală din Teleorman

Teleormanul ascunde adevărate comori naturale, iar una dintre acestea este Rezervația Naturală Pădurea Troianu. Această arie protejată este un loc spectaculos unde bujorul românesc, o specie pe cale de dispariție, găsește adăpost și protecție.

Pădurea Troianu este o rezervație de tip floristic și forestier, întinsă pe 71 de hectare, situată între satele Troianu și Vatra, în nordul Câmpiei Boianului, lângă pârâul Urlui. Declarată arie protejată, această zonă nu este doar un refugiu pentru flora rară, dar are și un potențial turistic imens datorită frumuseții sale naturale și a bogăției istorice. Spunem asta pentru că, pe lângă spectaculoasele flori de bujor, în această pădure a fost identificat un drum din secolul al II-lea, adăugând un strat de poveste și valoare culturală locului. Bujorul românesc, parte a familiei Paeoniaceae, a devenit din 2022 Floarea Națională a României, subliniind astfel importanța sa culturală și naturală.

Vizitatorii Pădurii Troianu pot admira în această perioadă splendoarea bujorilor și pot explora peisajele pitorești. Această rezervație este cu adevărat un colț de paradis, un loc unde natura și istoria se întâlnesc într-un mod armonios.

APM Teleorman: floarea de bujor a devenit Floarea Naţională a României

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

De ce se pozează Drăgușin în partea bună a orașului?!

Următorul articol

Mii de credincioși, la hramul mănăstirii Pantocrator din Drăgănești Vlașca

Cele mai recente articole de Actualitate