liberinteleorman.ro

Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu, a tăiat panglica noii Secții de Pediatrie a Spitalului orășenesc

Monica Vasilescu

inaugurare pediatrie videle

Imaginea deloc flatantă creată Spitalului Orășenesc Videle de o televiziune centrală, care clama anumite aspecte în neregulă la unitatea cu pricina, a fost reabilitată de inaugurarea Secției de Pediatrie, care arată acum precum cele din lumea civilizată. În compania prefectului județului – Carmen Daniela Dan, a președintelui Consiliului Județean – Adrian Gâdea și a cadrelor medicale, primarul orașului Videle – Nicolae Bădănoiu a tăiat panglica secției modernizată după ultimele standarde.

După cum se știe, Spitalul Orășenesc Videle este o unitate sanitară care asigură asistența medicală completă de specialitate ambulatorie, curativă și de recuperare a populației din zona arondată, iar responsabilitatea primăriei și a consiliului local este destul de mare în condițiile în care sănătatea omului trebuie să fie prioritară oriunde. Primarul Nicolae Bădănoiu este un om bătătarnic din fire și orice conducător de instituție care are atribuții în a acorda sprijin comunității este vizitat și informat des cu privire la necesitățile din Videle. După ce a bătut pe la toate ușile cerând ajutor pentru spitalul din oraș, tânărul edil-șef se poate lăuda cu un succes: a inaugurat o secție de pediatrie nou-nouță, aducând un plus sistemului medical local. Întreaga investiție a însumat 230.000 lei. 75% din finanțare provine de la Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, iar restul din bugetul local și din sponsorizări ale agenților economici.

La evenimentul de tăiere a panglicii, miercuri, președintele Consiliului Județean Teleorman a apreciat ambiția primarului și a declarat că toți factorii decizionali ar trebui să fie mai implicați în rezolvarea problemelor din sistemul sanitar. ”Reabilitarea Secției de Pediatrie de aici, de la Videle, este foarte importantă din două puncte de vedere. În primul rând, începând de astăzi, comunitatea are o dotare esențială raportată la noile tendințe ale civilizației. Această investiție reprezintă un pas adăugat la ceilalți pași pe care noi, autoritatea, trebuie să-i facem pentru a întări sistemul de sănătate din Teleorman, sistem care pentru noi reprezintă o prioritate. Dumneavoastră, cei care lucrați în acest spital, meritați toate aprecierile, fiindcă faceți totul cu profesionalism. A alina suferințe nu poate fi decât un lucru extraordinar, sper să aveți parte de recunoștință permanent”, a spus Adrian Gâdea.

Regretă pata neagră adusă spitalului…

La conferința de presă precedată inaugurării, primarul și-a exprimat părerea de rău pentru etichetarea ce i s-a făcut în ultima săptămână, sperând să fie uitată curând. ”Regret situația creată. Investiția a început anul trecut, a fost finalizată în luna decembrie. Singura problemă pe care am avut-o a fost o estacadă, pe care n-o s-o uit toată viața (râde), care ne-a ținut pe loc două luni și jumătate. Așa e legislația. Am respectat legea și nu puteam inaugura secția fără instalația de oxigen. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, în special doamnei prefect, domnului președinte al Consiliului Județean Teleorman, doamnei director de la Direcția de Sănătate Publică și domului director de la Casa de Asigurări de Sănătate”.

Spitalul deservește aproximativ 70.000 de oameni din zona de nord a județului, iar dorința lui Nicolae Bădănoiu este aceea ca actul medical să fie de calitate și pacientul să fie respectat, pentru că fiecare dintre noi plătește taxe. ”Știu că sunt multe de făcut, știu că sunt probleme, dar în strategia noastră de dezvoltare vom face tot ce e omenește posibil ca la sfârșitul mandatului să tragem linie și rezultatul să fie unul pozitiv. Mi-ar plăcea să fie unul extraordinar, dar vă spun de acum că sunt sigur că nu o să reușesc să fac tot ce mi-am propus. Vreau să fiu sincer, mi-aș fi dorit să fac foarte multe, dar am avut destule probleme și nu vreau să mă mai gândesc la datorii”, a mai spus edilul-șef.

O bilă albă

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, a salutat investiția care a umplut un gol pe care îl avea sistemul medical din Teleorman. ”Mi-a venit ca o mănușă deschiderea de astăzi pentru faptul că mâine avem conferință de presă cu ministrul și trebuie să raportăm îndeplinirea planurilor de ocupare ale spitalelor. Înregistrez un succes, urmând să facem același lucru și la vară, cu Spitalul Județean din Alexandria, a punctat aceasta.

Cea mai emoționată a fost reprezentanta Guvernului în teritoriu. Chiar dacă a venit în localitatea de domiciliu în calitatea sa de prefect, Daniela Carmen Dan și-a amintit de zilele petrecute în spitalul acum modernizat atunci când a adus pe lume un copil. ”Aici am născut eu. Îi revăd cu plăcere pe medici și pe prietenii de aici. Au fost destule greutăți până să ajungem la inaugurare. Au fost două probleme cu care s-a confruntat deschiderea acestei secții de pediatrie: obținerea autorizațiilor și avizelor și problema cu oxigenul, motiv pentru care am decis că nu este în regulă să dăm drumul funcționării până nu este în regulă partea de autorizare și, bineînțeles, partea de alimentare cu oxigen”, a menționat Daniela Carmen Dan.

Conducere apolitică

Cu toate că sunt și la noi medici buni care cu greu ajung să evolueze într-un sistem cu destule implicații politice, la Videle s-a reușit depolitizarea. ”Conducerea, vă asigur, nu este numită politic. Doamna director medical – dr . Panescu Floarea este de la București, nici nu ne-am cunoscut până când a fost numită în funcție. Doamna director economic – ec. Mihalache Mirela Emilia și domnul director Florin Rădulescu sunt niște oameni extraordinari și nu fac parte din niciun partid politic”, a afirmat Nicolae Bădănoiu.

Acesta a asigurat conducerea spitalului și întreg personalul că bugetul întocmit anul acesta este dublu față de anii anteriori. Spitalul va primi în prima parte a lui 2015 două miliarde și jumătate, urmând să mai primească încă atât la rectificarea bugetară de la jumătatea anului. Primarul își dorește ca acești bani să se investească în aparatură, fiindcă spitalul mai are de reabilitat, la etajul 1, fosta pediatrie, dar și alte obiective.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

CSBT Alexandria, în semifinalele Cupei României cu CSU Alba Iulia

Următorul articol

Portret de fotbalistă: Cristina Tudorache

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss